Пуснаха под гаранция обвиняемите за източването на държавни средства от театрите в Смолян и Разград

  • 08 октомври 2024 12:04

  • 602
  • 2
Пуснаха под гаранция обвиняемите за източването на държавни средства от театрите в Смолян и Разград
© Pixabay

Апелативният съд в Пловдив пусна под парична гаранция обвиняемите за източването на държавни средства от театрите в Смолян и Разград.

Петко Писков беше пуснат срещу гаранция от 15 000 лв. Съдебният състав днес реши, че от събраните по делото доказателства единствено е видно, че Писков е разработил специализиран софтуер, който обаче се управлява от директорите на културните институции. Това беше един от основните мотиви той да бъде пуснат с по-лека мярка.

Театърът в Пазарджик: Петко Писков отказва да ни върне договори и счетоводни документи

Впоследствие Атанас Георгиев също беше освободен с парична гаранция от 10 000 лева, предава БНТ.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
602 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
въпрос

2024.10.08 | 13:27

2
Найдене, ако и днес не си се уредил някъде да "дирижираш, че да изкараш още някой лев, не е лошо да се заемеш с уволнението на углавния престъпник, некадърник, мерзавец и крадец на милиони Василев, когото сарайската и ГЕРБерастката шайка настаниха за директор на Народния театър! Ако си забравил ти напомняме, че точно този комбинатор и потресаващо нагъл некадърник уволни големия Александър Морфов! И докато мърда този позор ще лъщи като насмукала се с кръв въшка на двата му сантиметра чело!
потресаваща наглост!

2024.10.08 | 13:23

1
Да потресаваща наглост от страна на "културния" министър Найден и на премиера Главанак Главчев Защото те отлично са знаели за тези престъпления и чудовищни кражби, които са били практика от години и то в доста театри в българия! Защо Главанака и Найден мълчат за сина на действащ министър, който бил "мозъкът" на операцията? Защо още не са изритали престъпника Василев, който,като "награда" за кражбите и престъпленията му в плевенския театър беше назначен, по заповед на агент Сава, на туловището Пеевски и на ортака им Боко Тиквата, за директор на Народния театър! Не, това е повече от срам и позор! Това е повече от падение! И става дума за българската култура, нали?! КОЙ нормален българин ще гласува за ДеПеСе-тата и за Мутрата от СИК, които са мълчали и са прикривали престъпленията в театрите? КОЙ?

Добави коментар

Водещи новини