Не пуснаха от ареста обвинен в блудство във Варненско

  • 13 август 2024 14:54

  • 606
  • 1
Не пуснаха от ареста обвинен в блудство във Варненско
© gettyimages

Апелативният съд във Варна потвърди определение на Варненския окръжен съд, с което мъж е бил задържан под стража по обвинение в блудство. Досъдебното производство се води за това, че на 6 август в дългополско село Йордан К. е извършил действие с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на малолетно момиче. Тъй като 33-годишният мъж е осъждан, деянието е в условията на опасен рецидив.

Адвокатът постави под съмнение наличието на достатъчно данни, които да обосноват предположението за съпричастност на обвиняемия. Прокурорът акцентира на законовата презумпция – при тежки умишлени престъпления има опасност обвиняемия да извърши престъпление или да се укрие, освен ако доказателствата не сочат друго. В случая представителят на държавното обвинение не вижда такива данни.

И според втората инстанция, може да се направи обосновано предположение за съпричастността на Йордан К. към инкриминираното деяние. Опасността от извършване на престъпление се извлича от справката за съдимост. Предходната престъпна деятелност прави този риск реален. Съдът отчете също и заложената в Наказателно-процесуалния кодекс презумпция – че опасността от престъпление при първоначално вземане на мярката за неотклонение "задържане под стража“ съществува, когато лицето е привлечено за тежко умишлено престъпление и е осъждано.

Задържан за блудство с дъщерите си се обеси в следствения арест в Хасково

Определението на Варненския апелативен съд е окончателно.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
606 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Сърбеца

2024.08.13 | 15:12

1
Поне да я беше близнал лекичко

Добави коментар

Водещи новини