Николов: Съдебната реформа се използва за едно смокиново листо, за да се правят безобразия в държавата

  • 23 юли 2024 08:32

  • 1404
  • 5
Николов: Съдебната реформа се използва за едно смокиново листо, за да се правят безобразия в държавата
© Bulfoto

"Много голяма част от промените в Конституцията са противоконституционни и са вредни за обществото. Промените в Основния закон няма да доведат по-добро развитие на съдебната система, няма да доведат до по-добро качество и няма да доведат до повече справедливост за гражданите".

Това заяви пред БНТ Владимир Николов, председател на Асоциацията на прокурорите.

"Съдебната реформа се използва за едно смокиново листо, за да се правят безобразия в държавата. Какво ще правим, ако съдебната реформа приключи", каза Николов.

"В една правова държава всички трябва да имат доверие на съдилищата. Конституционният съд трябва да гарантира, че приетото законодателство е законосъобразно", посочи Николов.

По думите му трябва да се подобри работата по конкретните дела - да се подобри наказателния процес, наказателното материално право, за да може служителите, които работят в правоохранителния сектор да работят по-ефикасно и по-добре.

"Промените в Конституцията поставят под угроза автономността на прокуратурата", поясни Владимир Николов.

Ивайло Мирчев: Всеки път, когато отиваме на нови избори, се приближаваме към президентска република

Той добави още, че Асоциацията на прокурорите са били заблудени, а сега маските са паднали с крайни тези, че прокуратурата трябва да бъде поставен под политически контрол. Проблемите са налице и пътят трябва да е друг. Системата на прокуратурата трябва да бъде защитавана и да се направят фини настройки, за да може да работи още по-добре, допълни той.

"Прокуратурата се развива, оздравява, има оздравителни сили и ще се види, че това е възходящо", подчерта още той.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1404 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.07.23 | 11:45

5
ТЕЗИ ФУРГОНИ СЛУЖЕТЕ ГИ НА ПРИЗИДЕНТ, МИНИСТРИ , ДЕПОТАТИ И ВСИЧКИ КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЧЕСКИ , КРАДЦИ И РАЗБОЙНИЦИ.СЪС ТОВА ЛИ ЩЕ СИ ИЗКУПИТЕ ГРЕХОВЕТЕ ПРЕД НАРОДА, ЗА ВАШЕТО БЕЗДЕЙСТВИЕ И НЕКЪДЪРНОСТ И ФИРМИТЕ ВИ... НА ОРЪЖИЕ НАРОДЕ ЗАСПАЛ....... ЗАЩО БЕ ВДИГНАХТЕ ПРЕГЛЕДИТЕ НА АВТОМОБИЛИТЕ ОТ 60 НА 180 ЛВ , ИЛИ ТОВА СА ЛОБИТАТА НА ПРИЗИДЕНТ, МИНИСТРИ, ДЕПОТАТИ И ТЕХНИТЕ ФИРМИ.КОЙ ЗАНЕСЕ КУФАРЧЕТО СЪС МИЛИОНИТЕ ВЪВ ПРОДАЖНО- РАЗБОЙНИЧЕСКОТО СЪБРАНИЕ ЗА ДА ГЛАСУВА ТЕЗИ ПРОМЕНИ ВЪВ ЗАКОНА.....

2024.07.23 | 08:57

1
Превод в ефир - искат да ни накарат да работим и да спазваме законите. А искат и да отговаряме з а престъпленията си. Кои са пък тия? Някви си политицу.

2024.07.23 | 10:51

4
Именно.
ШИБАМ КОПЕЙКИ С МЕКИ КИТКИ!

2024.07.23 | 10:01

3
Я, НЕКАКВА KУPBA ОТ МЪДИCPAТСКАТА БАНДА КВИЧИ.

2024.07.23 | 09:42

2
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman

Добави коментар

Водещи новини