Апелативен съд-Варна задържа под стража обвинения за участие в ОПГ кмет на Старо Оряхово

  • 16 юли 2024 18:14

  • 428
  • 0
Апелативен съд-Варна задържа под стража обвинения за участие в ОПГ кмет на Старо Оряхово
© Gettyimages (архив)

Варненският апелативен съд задържа под стража кмета на Старо Оряхово, който бе обвинен за участие в организирана престъпна група заедно с още двама мъже, съобщиха от пресслужбата на съда.

Според обвинението групата е имала за цел набавянето на имотни облаги и извършване на измами, свързани с получаване на кредити чрез малоимотни лица през 2019 г. 34-годишният кмет ще отговаря и по обвинение за упражнена принуда в края на миналата година.

Апелативният съд е разгледал днес мярката на още един от обвиняемите по делото - 67-годишен мъж. Той е поставен под домашен арест.  За 34-годишния мъж Апелативният съд смята, че са събрани достатъчно данни в подкрепа на подозрението за съпричастността му към престъпленията, за които е обвинен. Има показания на свидетели, писмени доказателства, експертизи, медицинска документация. Съдът смята, че няма опасност обвиняемият да се укрие, но има реален риск да извърши друго престъпление, като въздейства върху свидетели по делото. Освен това няма важни медицински и социални причини, които да налагат по-лека мярка за неотклонение. 

Обвиниха кмета на Старо Оряхово за участие в ОПГ

За по-възрастния мъж съдът също счита, че събраните доказателства обосновават както предположението за съпричастността му към обвиненията срещу него, така и реалната опасност той да извърши друго престъпление, ако е с по-лека мярка за неотклонение. Заради лошото му здравословно състояние той ще бъде под домашен арест, охраняван с електронно наблюдение.

Определенията на Апелативния съд не подлежат на обжалване.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
428 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини