Съдът в Смолян спря събирането на такси от новите сини зони

  • 15 юли 2024 14:00

  • 263
  • 1
Съдът в Смолян спря събирането на такси от новите сини зони
© Булфото

Административният съд в Смолян спря допуснатото предварително изпълнение на заповедта на кмета Николай Мелемов за събиране на такси от новите сини зони в областния град, съобщи адв. Елена Радева - Даскалова, общински съветник от групата "Нашият Смолян".

Тя уточни, че със заповедта от началото на юли е въведено платено паркиране на нови улици и паркинги в града, без решение на Общинския съвет.

Първата седмица служители на Община Смолян залепяха предупредителни стикери по стъклата на автомобилите, след което се пристъпиха към поставяне на скоби и налагане на глоби на жителите и гостите на града.

Според Административния съд в Смолян допуснатото от кмета Мелемов предварително изпълнение на заповедта, съгласно нормата на чл. 60, ал.1 АПК, не касае нито живота и здравето на гражданите, нито защитава важни държавни и обществени интереси, предава БТА. 

"В случая събирането на такса за паркирани автомобили в централната част на града не покрива нито една от визираните хипотези, следователно не е било наложително допускането на предвиденото в заповедта предварително изпълнение", пише в съдебното решение.

Без синя зона в Кърджали

Адв. Елена Радева - Даскалова коментира, че с тази заповед кметът на Смолян Николай Мелемов показва груба, явна демонстрация на незачитане на действащите в страната правни норми и пряко засяга устоите на държавно управление.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
263 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.15 | 16:37

1
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman

Добави коментар

Водещи новини