Съдът във Варна определи „домашен арест“ за обвинения за участие в организирана престъпна група кмет на Старо Оряхово

  • 11 юли 2024 20:18

  • 754
  • 1
Съдът във Варна определи „домашен арест“ за обвинения за участие в организирана престъпна група кмет на Старо Оряхово
© Getty images (архив)

Варненският окръжен съд определи мярка за неотклонение „домашен арест“, контролиран с електронно проследяващо устройство, за 34-годишния кмет на Старо Оряхово, община Долни чифлик, Петър Тинев (на снимката в текста) и „подписка“ за 67-годишен мъж, съобщиха от пресслужбата на съда, цитирани от БТА.

И двамата са привлечени като обвиняеми за участие в организирана престъпна група, действала с цел набавяне на имотни облаги и за осъществена принуда.

По време на публичното заседание прокуратурата посочи, че престъпленията са извършвани в периода февруари – декември 2019 година, уточниха от съда. Кметът на селото е обвинен и за упражнена принуда на 17 ноември м.г. Разследването е започнало през 2023 година след подаден сигнал от пострадал.

Определенията подлежат на въззивна проверка в тридневен срок от днес, а в случай на протест или жалба, делата ще бъдат разгледани на 16 юли от Апелативния съд във Варна.

Кметът на Старо Оряхово бе задържан на 9 юли, на следващия ден прокуратурата привлече него и още двама мъже към наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група, действала с цел набавяне на имотни облаги.

Обвиниха кмета на Старо Оряхово за участие в ОПГ

Последвайте канала на

Валери Зайцев
754 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.11 | 20:35

1
8 miliarda dushi ima po sveta

Добави коментар

Водещи новини