СГП протестира присъдата на шофьора, осъден за убийството на Ани и Явор

  • 10 юли 2024 16:03

  • 594
  • 1
СГП протестира присъдата на шофьора, осъден за убийството на Ани и Явор
© Булфото (архив)

Днес, 10.07.2024 г., в установения от закона срок, Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в съда протест срещу присъда от 04.07.2024 г. на Софийски градски съд (СГС) и поиска по-тежко наказание за А.А., който беше признат за виновен в извършването на престъпление по чл. 343, ал. 3, б. „б“, вр. ал. 1 и ал. 4, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 НК.

На подсъдимия беше наложено наказание лишаване от свобода за срок от 9 години, което на основание чл. 58а, ал. 1 НК беше намалено на 6 години лишаване от свобода, което да се изтърпи при първоначален общ режим, както и наказание лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 9 години. 

Шест години затвор за шофьора, прегазил Ани и Явор

Обвинителният акт по случая беше внесен в съда от СГП на 23.04.2024 г. след проведено разследване. Съдебното производство протече при условията на съкратено съдебно следствие, като подсъдимият А.А. призна изцяло фактите, посочени от прокурора в обвинителния акт. СГС прие за установено, че при управление на моторно превозно средство подсъдимият е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост на пешеходна пътека е причинил смъртта на 24-годишната А.М. и 22-годишния Я.С. Поради направените от подсъдимия самопризнания и на основание чл. 58а, ал. 1 НК съдът намали определеното наказание лишаване от свобода с 1/3.

Според прокурора не са отчетени с нужните изчерпателност и пълнота наличните редица отегчаващи вината обстоятелства, поради което неправилно е прието, че наказанието следва да бъде определено при баланс на смекчаващите и отегчаващите вината обстоятелства. Поради това с протеста се иска увеличаване както на наказанието лишаване от свобода, така и на наказанието лишаване от право да бъде управлявано моторно превозно средство.

Предстои разглеждане на делото от Апелативен съд-София, съобщиха от пресцентъра на ПРБ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
594 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.10 | 18:57

1
Момчета, има лекарство, което ви позволява да удължите младостта. Cлед седмица на приемане: ерекцията е супер, енергията е 2 пъти повече, започна да отслабва и като цяло се чувства млада. Съветвам всички да опитат, защото животът е сам--> da.gd/wirex

Добави коментар

Водещи новини