Комисията към Съдийската колегия на ВСС е готова с доклад по казуса "Нотариуса"

  • 03 юни 2024 12:37

  • 1861
  • 2
Комисията към Съдийската колегия на ВСС е готова с доклад по казуса "Нотариуса"
© АКФ

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще разгледа на заседанието си, насрочено за 4 юни, доклад за дейността на временната комисия, създадена за установяване на факти и обстоятелства, свързани с участието на съдии в дейността на групата около Мартин Божанов, става известно от сайта на ВСС.

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 285

На последното си заседание комисията е взела решение да предложи за сведение доклада от работата си до момента на съдийската колегия, както и да поиска удължаване на срока на дейността си до 30 септември 2024 г.

Брегов, ИПИ: Прокуратурата отдавна е част от политическия живот и от изпълнителната власт

Комисията е взела решение да покани за изслушване на 19 юни Веселин Денков. Също така е приела за сведение доклад от Цветинка Пашкунова - член на Съдийската колегия, относно извършено проучване на материалите по прокурорски преписки на Софийската районна прокуратура във връзка с Божанов, пише БТА.

Мартин Божанов беше убит в София на 31 януари. От прокуратурата влязоха в частен клуб SS в столичния квартал “Гео Милев”, свързван с Божанов. В момента се води досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати, имотни измами и пране на пари.

Стана известно и че Мартин Божанов е сменил цифри от ЕГН-то си, както и фамилното си име.

В парламента беше създадена временна парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Божанов. Съдийската и Прокурорската колегия на ВСС също започнаха да се занимават с казуса и с евентуалната връзка на магистрати с Мартин Божанов, като създадоха нарочни комисии.

 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1861 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Коко

2024.06.04 | 08:52

2
Всичко ще бъде заметено !

2024.06.03 | 15:02

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини