Делото на българите, осъдени в Англия: Разследват дали са източили 3 пъти по-голяма сума от обявената

  • 31 май 2024 09:39

  • 509
  • 1
Делото на българите, осъдени в Англия: Разследват дали са източили 3 пъти по-голяма сума от обявената
© Кадър - Нова телевизия

Британската прокуратура готви още дела срещу българите, източвали помощи в Англия. Това стана ясно след финалното дело в Лондон срещу петимата български граждани, осъдени за една от най-големите измами със социални плащания в Обединеното кралство за близо 54 милиона паунда.

Присъдите на осъдените не са максимални, защото от прокуратурата твърдят, че това е самото начало на разследването и престъплението е много по-мащабно. Предполага се, че схемата е за 2 или 3 пъти по-големи суми от обявените до момента.

Осъдиха българите, откраднали 54 млн. паунда от социални помощи във Великобритания

Гюнеш Али пристига на острова на едва 24 години, за да работи като строителен работник. Той бързо намира най-уязвимото място на страната и започва да изпраща фиктивни молби за социална помощ. Галина Николова също се е трудила като чистачка, имала е неголеми доходи. Двамата инициират бизнеса, към който се присъединяват все повече хора през годините.

Съдията, назначен по случая, отправил специални благодарности към българските разследващи органи. Оказва се, че служители на сливенската полиция са изпращали сигнали за това как се променя ромския квартал „Надежда”. Няколко хиляди паунда са постъпвали всеки месец за хора, които никога не са стъпвали в Англия.

Отсъдени са общо 25 години затвор на българите. Голям фактор в решението на съда е това, че са се признали за виновни. Следващото дело ще се проведе през юли месец.

 

Последвайте канала на

Калина Христова
509 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.31 | 13:06

1
КАКВИ БЪЛГАРИ СА ТИЯ МИРИЗЛИВИ СЛИВЕНСКИ МАНГАЛИ?

Добави коментар

Водещи новини