„Ще те убия, ще те разпоря“: 4 г. и половина затвор за мъж, заканил се с убийство на жена

  • 28 май 2024 15:50

  • 1186
  • 0
„Ще те убия, ще те разпоря“: 4 г. и половина затвор за мъж, заканил се с убийство на жена
© Pixabay

По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден мъж на затвор за закана с убийство, отправена спрямо жена.

На 20.12.2021 г. около 15,11 часа пред входна врата на апартамент в гр. София, обвиняемият Е.К. се заканил с убийство на В.В. с думите: „Излизай, ще те убия. Отвори, ще те убия, ще те разпоря“ и това заканване възбудило основателен страх за осъществяването му у жената.

Преди да се стигне до заканата, обвиняемият Е.К. е изтърпявал ефективно наказание „лишаване от свобода“ в затвор по обвинение на Софийска районна прокуратура за опит за изнасилване на В.В. през 2018 г. След като изтърпял ефективна присъда и излязъл от затвора, Е.К. отишъл на адреса на В.В. и й се заканил с убийство.

Разследват закана за убийство в Пернишко

По случая e водено досъдебно производство за престъпление по чл.144, ал.3, вр. ал.1 от НК. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на Е.К.

Състав на Софийски районен съд призна Е.К. за виновен по повдигнатото му обвинение и му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 години и 6 месеца, което следва да бъде изтърпяно ефективно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд, съобщиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.

 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1186 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини