15 г. затвор за чешки гражданин, убил по жесток начин приятелката си в София

  • 22 май 2024 10:22

  • 550
  • 3
15 г. затвор за чешки гражданин, убил по жесток начин приятелката си в София
©

Чешки гражданин окончателно е признат за виновен за убийството на жена в столицата. Софийският градски съд му е наложил наказание 15 години лишаване от свобода при първоначален строг режим за изтърпяване.

Установено е, че на 25 април 2021 г. на бул. „Стефан Стамболов“ в София той умишлено е умъртвил 31-годишната тогава жена, като ѝ е нанесъл най-малко два удара с юмрук в лявата и дясната теменно-слепоочни области на главата.

Убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата, тъй като причинените ѝ болки и страдания продължили най-малко два часа.

През това време тя е била в състояние психически да осъзнава и емоционално да преживява случващото се с нея. След това е настъпило постепенно замъгляване на съзнанието ѝ и неговата пълна загуба.

Чех преби до смърт българската си приятелка

Първоинстационната присъда е потвърдена от Софийски апелативен съд. Касационно обжалване на решението му не е било допуснато. Присъдата на Софийския градски съд е влязла в сила. Софийската градска прокуратура (СГП) незабавно е предприела действия за привеждане в изпълнение на наложеното наказание лишаване от свобода за срок от 15 години.

Според събраните по делото доказателства чехът и убитата жена живели заедно в апартамент в центъра на София. Често употребявали алкохол и се карали.

При скандал между двамата в края на април 2021 г. пред столичен магазин, той обидил жената, а тя счупила бутилка от бира и с парче стъкло замахнала към него, като му нанесла порезно нараняване във врата.

Нараняването му причинило временно разстройство на здравето, неопасно за живота. Пререканието между двамата продължило още известно време, след което те се помирили.

Към 00:30 часа на 25 април двамата се прибрали заедно в обитаваното от тях жилище. Започнали да се карат. Тогава обвиняемият нанесъл най-малко два удара с ръка, свита в юмрук, в лявата теменно-тилна и дясната теменно-слепоочна области на главата на жената, с което ѝ причинил тежка закрита черепно-мозъчна травма, довела до оток на мозъка и парализа на жизненоважни центрове на сърдечносъдовата и дихателната системи.

Вследствие на това към 12:00 часа на 25 април 2021 г. жената е починала. 

В подкрепа на обвинението са събрани доказателства чрез разпити на свидетели, съдебно-медицинска експертиза на труп, съдебно-химическа експертиза, ДНК експертизи, протоколи за оглед на местопроизшествие, протокол за освидетелстване, фотоснимки от извършените действия по разследване и други доказателствени материали.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
550 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 05:48

3
❤️ Г­о­р­­­е­­щ­и­­ ­­­м­о­­м­­­и­ч­­­е­­т­­а­ ­в­­и­­­ ­о­­ч­­а­­к­в­­­а­­т ­­-­­­ X­1­8­­­.­­­F­­U­­­N

2024.05.22 | 10:51

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
мърша

2024.05.22 | 10:30

1
норнално!!!нормален няма как да дойде в балканската тоалетна БГ

Добави коментар

Водещи новини