Оставиха в ареста турския гражданин, заловен с рекордна пратка хероин на "Капитан Андреево"

  • 22 април 2024 19:45

  • 687
  • 2
Оставиха в ареста турския гражданин, заловен с рекордна пратка хероин на "Капитан Андреево"
© Getty images (архив)

Окръжният съд в Хасково остави в ареста турския гражданин, заловен на 17 април с рекордната пратка хероин от 402,720 кг. на стойност над 16,7 млн. лева на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево", съобщиха от Съдебната палата.

Хюсейн Хайр бе изправен на съд за вземане на мярка за неотклонение.

Мъжът бе задържан на пункта, след като в товарния автомобил, който управлявал, митничари откриха наркотика в спални матраци в товарния отсек на камиона.

Заради разкритието миналата събота на пункта бяха финансовият министър Людмила ПетковаЛюдмила ПетковаЛюдмила Петкова е назначена за вицепремиер и министър на финансите в служебния кабинет с, вътрешният министър Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните и директори на имащи отношение към случая държавни институции.

Подробности за заловеното рекордно количество хероин на ГКПП "Капитан Андреево"

Съдът извежда обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението. Има опасност той да се укрие, въпреки че е с чисто съдебно минало.

Обвиняемият е чужд гражданин, който не притежава статут на лице, продължително или постоянно пребиваващо в България, няма и постоянен адрес в страната ни, на който да бъде открит за целите на наказателното производство, са други мотиви на магистратите.

Определението може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд - Пловдив, предаде БТА.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
687 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:06

2
❤️ Г­­­о­­р­­­е­­­щ­и­ ­м­­­о­­­м­и­ч­­­е­т­а­­ ­в­и­ ­­о­ч­а­­­к­­­в­­­а­­т ­­-­­­ X­­1­8­.­­­F­­U­N

2024.04.22 | 22:48

1
Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук----> shout.to/ketoex

Добави коментар

Водещи новини