След побой над жена от Ямбол: Две години разследват каква е нанесената ѝ травма

  • 21 април 2024 20:31

  • 835
  • 5
След побой над жена от Ямбол: Две години разследват каква е нанесената ѝ травма
© Novini.bg/ Canva

Жена от Ямбол твърди, че е жертва на домашно насилие, а втора година делото не стига до съда. Според адвоката ѝ причината е, че извършителят е служител в агенция към Правосъдното министерство. Мъжът отрече обвиненията в насилие. 

Жената, която е около 50-те, с добра работа и три деца, се бои да покаже лицето си. След неуспешен брак в живота ѝ влиза нов човек. Заедно са четири години, до май 2022 г., когато избухва скандал.

„Юмруци, ритници, оттам тътрене надолу по стълбите пред къщата. Три счупени ребра и единственият ми бъбрек е засегнат, една година съм непрекъснато по болници, претърпях и операция даже. Шест месеца преди това пак бях бита, беше ми засегнат слухът на едното ухо, имах синини. Много шок, много страх", каза жената.

Медицинско показва три счупени ребра. Жената подава жалба срещу мъжа, който е юрист и служител в Агенцията по вписвания в Ямбол. Започва досъдебно производство. 

Прокуратурата се самосезира за случая с кмета на ямболско село, пребил момиче с колан 

"Изведнъж делото потъна в пълна секретност, все едно се разследваше държавна тайна. Не ни беше давана никаква информация относно процесуално-следствените действия, кои са разпитвани, какви съдебно-медицински експертизи са назначени", обясни още тя.

Адвокатът ѝ твърди, че ги бавят с поредица от експертизи по искане на наблюдаващия прокурор. Първата е от Пловдив със заключение за средна телесна повреда. Следва тройна експертиза в Хасково, с резултат - лека телесна повреда.

„Според мен се търси възможност за намаляване наказателната отговорност на извършителя, преминаване на делото в частен характер, за да може той да остане на работата, която заема", обясни адвокатът на жената Тошко Тенев.

От Районната прокуратура в Ямбол казаха за bTV, че работят по случая коректно и всички допълнителни експертизи са необходими за изясняването му. Уточниха още, че не наблюдаващият прокурор, а адвокатът е поискал повторна петорна експертиза, която предстои. А комисиите от експерти са в други градове заради липсата на медици.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
835 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.05.25 | 07:16

5
❤️ Г­­­о­­­р­­е­­щ­­­и­­ ­м­­о­­м­­­и­ч­­е­­т­­­а­ ­­­в­­­и­­ ­­­о­ч­­­а­­к­­в­а­­т ­­­-­ X­­1­­­8­­.­­F­U­­­N

2024.04.22 | 03:10

4
Безсрамието на съдиите става все по голямо!
Го

2024.04.21 | 23:24

3
БГ кривосъдие
баба гицка

2024.04.21 | 20:47

1
явно спасяват някого

2024.04.21 | 21:46

2
изроди.

Добави коментар

Водещи новини