Прокуратурата във Велико Търново се самосезира за нарушения в дома в Драганово

  • 02 април 2024 13:32

  • 195
  • 1
Прокуратурата във Велико Търново се самосезира за нарушения в дома в Драганово
© Novini.bg/ Canva

Районната прокуратура във Велико Търново се самосезира по медийните публикации за драстичните нарушения, които откри кметът на Горна Оряховица Николай Рашков при изненадваща проверка в общинския дом за хора с умствена изостаналост в село Драганово. Както БНР съобщи, при проверката бяха заварени пияни хора от персонала на работа, а домуващите са били в безпомощно състояние.

Кметът на Горна Оряховица Николай Рашков и полиция влязоха на проверка в дома в Драганово и констатираха, че медицинският фелдшер е с 1,71 промила алкохол, пияни на работа са били и още двама служители, а възрастните с умствена изостаналост са били оставени в безпомощно и мизерно състояние.

В Районна прокуратура – Велико Търново е образувана прокурорска преписка по случая и на ОДМВР е разпоредена незабавна проверка, съобщиха от държавното обвинение.

Пред БНР кметът Рашков заяви, че има съмнения и за злоупотреби с парите на домуващите.

"Парите на домуващите се теглят от надзорен свет. За тези около 80 потребители сигурно има 40-50 000 лева на месец, които се теглят от сметките им и тези пари трябва да отиват изцяло за грижа за тях – за закупуване на медикаменти, за облекла. В момента ще видим как се харчат тези пари, защото чувам, че фиктивни са разходите“, поясни той.

Драстични нарушения в дома за хора с умствена изостаналост в село Драганово

Последвайте канала на

Радина Лазарова
195 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.02 | 15:50

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Водещи новини