Екстрадират четиримата мъже, издирвани в Италия за трафик на хора

  • 27 март 2024 15:53

  • 332
  • 4
Екстрадират четиримата мъже, издирвани в Италия за трафик на хора
© Pixabay

На отделни свои заседания Окръжният съд в Монтана одобри исканията на съдебните власти в Италия за екстрадиция на четирима души от Лом, обвинени от прокуратурата в град Лече в трафик на хора, противозаконно лишаване от свобода и склоняване към проституция.

Всеки от четиримата задържани – Кирил Кирчев (50г.), Янек Янчев (33г.), Иван Георгиев (33г.) и Милена Спасова (31г.), заяви пред съда, че е невинен и желае по-бързо да отиде в Италия, за да съдейства на разследването там и да докаже, че няма нищо общо със случая и да изчисти името си.

Адвокатите на задържаните казаха, че всеки от тях има своя професия, която упражнява легално и няма предишни криминални прояви. Кирчев, Янчев и Георгиев са шофьори, а Спасова е медицинско лице и работи в квартален здравен пункт. Допреди четири месеца Янчев и Спасова, които са съпрузи, са живели в Италия, където имали свой магазин, но са го закрили и са се прибрали в Лом.

Екстрадират българин, издирван от властите в Италия за склоняване към проституция

Прокуратурата в Италия твърди, че четиримата българи са част от организирана престъпна група от 22 души – един италианец и 21 българи. Въпросната група се е занимавала с трафик на жени от България в Италия, които били принуждавани да проституират, предава 24 часа.

Дейността на тази група е следена от полицията и прокуратурата в Италия от 2021 година насам. В разследването са участвали и български полицаи. Ако обвиненията се докажат, то заподозрените могат да получат присъди от 10 до 30 години затвор.

Италия е гарантирала на България предварително, че в случай на осъдителни присъди, които предвиждат лишаване от свобода, то българите ще бъдат върнати у нас за изтърпяване на наказанията.

Четиримата българи от Лом бяха задържани в домовете си в крайдунавския град на 11 март по издадени европейски заповеди за арест от съдебните власти в Италия. На 15 март Окръжният съд в Монтана издаде постоянна мярка за задържане на четиримата. В близките дни те ще бъдат предадени на властите в Италия, където ще продължи разследването на тяхната дейност.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
332 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 08:25

4
❤️ Г­­­о­­­р­­е­­щ­и­ ­­­м­­­о­­м­­и­­­ч­­­е­т­а­­­ ­­в­­­и­ ­о­­ч­­­а­­к­в­а­­­т ­-­ X­­­1­8­­­.­F­­U­N

2024.03.27 | 16:11

3
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

2024.03.27 | 16:07

2
Новоизбраният кмет на столичния район "Илинден" Емил Бранчевски се оплака, че без знанието му на негово име е регистрирана фирма във Великобритания.
БЪЛГАРОУБИЕЦ,, СИГАНОВЪД

2024.03.27 | 16:03

1
NA SAPUUNNNNN

Добави коментар

Водещи новини