Дебора и Георги пак си срещнаха погледите в съда, делото пропадна

  • 27 март 2024 14:12

  • 4149
  • 7
Дебора и Георги пак си срещнаха погледите в съда, делото пропадна
© Нова тв

Погледнаха се, но отново не си продумаха. Дебора Михайлова пристигна за поредното заседание в пловдивския съд. През това време под стража докараха бившия ѝ приятел Георги Георгиев, който е пуснал още по-голяма брада в ареста.

Докато го конвоираха, момичето, което беше нарязано с макетно ножче, го изгледа тъжно с крайчеца на окото. Той също хвърли бегъл поглед към нея и наведе глава.

Дело обаче няма да има, тъй като адвокатите на подсъдимия Петко Кънев и Валентин Димитров не дойдоха. Двамата защитници са депозирали молби за отлагане на заседанието с различни мотиви - единият бил служебно ангажиран, за което е известил магистратите още на 6 март, а другият внезапно се разболял.

Районният съд в Пловдив с втори опит за ход на делото "Дебора"

Прокурорите и адвокатите на Дебора се съгласиха, че няма как да бъде даден ход на процеса. "Ще ви моля да назначите служебен адвокат от пловдивската колегия, за да не изпадаме следващия път в подобна ситуация", заяви Симеон Даскалов, един от защитниците на момичето, предава 24 часа.

Съдия Десислава Порязова обаче прие, че не става въпрос за шиканиране на процеса и прецени, че все още няма нужда да бъде търсен служебен адвокат. И отложи делото за 17 април.

Михайлова отказа какъвто и да е коментар, преди да влезе в съдебната зала. Георгиев също беше доведен, без да продума.

Случилото се с Дебора предизвика редица протести в подкрепа на жертвите на домашно насилие миналото лято, когато се разбра, че са ѝ правени 400 шева, защото е било рязано 18 пъти с макетен нож. Косата на момичето беше обръсната, а носът му - счупен. Стигна се и до промени в закона.

На 26-годишния Георги Георгиев са повдигнати три обвинения - за закана за убийство, принуда и двустепенна средна телесна повреда. Според прокуратурата от април до 25 юни м.г. той заплашил Дебора Михайлова, че ще я убие. На 26 юни остригал половината ѝ коса, като употребил за това сила - ударил 18-годишното момиче с юмрук в лицето. В същия ден е причинена и телесната повреда. Черепномозъчната травма на Дебора се изразява в колекция на кръв под паяжиновидната обвивка на мозъка, мозъчен оток и контузия. Това довело до временна опасност за живота на тийнейджърката. Заради нарязването с макетен нож пък била обезобразена голяма част от тялото ѝ.

Делото трябваше да се гледа от Районния съд в Стара Загора, но след като всички магистрати си направиха отвод, беше преместено в Пловдив с решение на ВКС. Първоначално беше насрочено за 14 февруари, но тогава съдия Десислава Порязова върна обвинителния акт на прокуратурата за преработване.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
4149 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Емѝ...гнусен ПЛЪХ съм- МИРОСЛАВ ИБАНИЯ

2024.03.27 | 17:08

6
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55,Просто човек , Литекс- София, рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...
Емѝ...гълтам цигански уйове-МИРОСЛАВ ПСИХОТО

2024.03.27 | 17:08

7
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55,Просто човек , Литекс- София, рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...
БЪЛГАРОУБИЕЦ,, СИГАНОВЪД

2024.03.27 | 14:32

1
тоа аси ган сха умре скоро ЗИГГ ХАИЛ
ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ ШИБАТ АТИЛКАТА ПРОСТА в АНАЛА

2024.03.27 | 17:08

5
УМРИ..... М Ъ Р Ш О
Sarbeca

2024.03.27 | 16:45

4
Старата любов ръжда не хваща

2024.03.27 | 16:15

3
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

2024.03.27 | 14:54

2
Абе какви погледи си срещнали, да ви е.ба и цирковете и кампаниите.

Добави коментар

Водещи новини