И ДАНС участвала в разследването срещу Петър Петров-Еврото и Размиг Чакърян

  • 27 март 2024 09:13

  • 614
  • 1
И ДАНС участвала в разследването срещу Петър Петров-Еврото и Размиг Чакърян
© Булфото (архив)

“Във връзка с придобита информация от служители на ДАНС, че на адрес в гр. София, жк Сердика, бл.18А …, на който е регистрирано търговско дружество “Евролаб 2011” ЕООД, свързано с лицето Размиг Керопе Чакърян, се намират вещи и предмети от значение по образувано досъдебно производство от СРП, които могат да бъдат укрити или унищожени … предлагам да бъдат извършени действия по разследването на адресите.“

Цитатът е от публикуваната днес от Антикорупционния фонд (АКФ) докладна записка от Главна дирекция „Борба с огранизираната престъпност“ (ГДБОП) от 29 май 2023 г., нощта, в която властите правят безуспешен опит за задържане на Петьо Петров – Еврото. Фирмата „Евролаб 2011“ ЕООД е известна покрай фитосанитарния контрол на контролно-пропусквателния пункт „Капитан Андреево“, посочвана многократно като „слабо звено“ в граничния контрол.

Софийският апелативен прокурор е ходил в "Осемте джуджета", но не е виждал там никой от ръководството на Прокуратурата

Видно от протоколираните разпити на служители на ГДБОП, действията са извършени още същата вечер в рамките на светкавично образувано от Софийската районна прокуратура (СРП) досъдебно производство по публикация на сайта на АКФ ден по-рано със снимка на усмихнатите Петьо Петров и Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. пред ресторанта „Осемте джуджета“.

Ролята на ДАНС в среднощното претърсване на адреси, свързани с Размиг Чакърян, не беше публично известна досега. Не беше известно и подаването на оперативна информация от ДАНС към ГДБОП за връзки между “Евролаб 2011” ЕООД и Размиг Чакърян, от една страна, и между Чакърян и започнатото разследване срещу Петьо Еврото, от друга. Досега такава информация излизаше само от журналистически разследвания. Претърсените имоти, свързани с Размиг Чакърян, са столичният ресторант „Келари“, други адреси в близост до него, въпросният офис на „Евролаб 2011“ ЕООД, както и вила в Капитан Андреево.

Не е известно какво е открито при нито едно от тези действия по разследване. От прокуратурата досега не са обявявали какво се е случило с иззетите веществени доказателства – компютри, записи от охранителни камери и документи - от имотите на Чакърян и дали информацията на ДАНС за връзка с Петьо Петров е потвърдена. Не е ясно и дали по линия на Размиг Чакърян са извършвани каквито и да е допълнителни действия по разследване след приемане на делото по компетентност от Софийска градска прокуратура. 

След безуспешната акция по задържането на Петров, на 30 май 2023 г. наблюдаващият прокурор от СРП Георги Иванов нарежда издирване на местонахождението на Петров, неговото дете и на Размиг Чакърян, включително поставянето на специфичен граничен контрол, ако се опитат да преминат границата. Също неясно остава дали Чакърян продължава да се издирва от властите и към момента.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
614 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.27 | 10:45

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини