Очаква се Рангел Бизюрев да даде показания за убийството в Цалапица

  • 21 март 2024 06:30

  • 1186
  • 3
Очаква се Рангел Бизюрев да даде показания за убийството в Цалапица
© Булфото (архив)

Очаква се днес обвиненият за убийството на 24-годишния Митко от Цалапица Рангел Бизюрев да бъде транспортиран в пловдивския следствен арест. Той кацна късно снощи в София.

Рангел Бизюрев беше задържан в Дания, след като се укриваше извън България - месеци след убийството. Връщането му на българските власти трябва да ускори процеса, защото неговите показания са ключови. Бизюрев беше екстрадиран у нас с полет през Мюнхен и беше закаран под конвой в ареста на Националната следствена служба.

След като бъде транспортиран до Пловдов Окръжната прокуратура трябва да внесе искане в съда му бъде взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Заподозреният за убийството в Цалапица кацна в София

Това може да стане още днес или в най-кратки срокове, като държавното обвинение има 72 часа. Очаква се Бизюрев да даде показания и да каже каква е неговата версия за нощта на 20 юли миналата година.

Ще му бъде връчена и призовка да се яви като свидетел по делото срещу братята близнаци Динкови, които са предадени на съд за укривателство.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1186 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.03.21 | 07:19

2
Този отгоре знае ли, че утре може да е на тяхно място? Правосъдието е сляпо в нашата държава и ако няма гласността на една майка, всичко ще се потули.

2024.03.21 | 07:20

3
До този отдолу пишещия по-скоро А който ръси п-и е проСтак

2024.03.21 | 06:47

1
Да ви е.ба майката журналистическа кво ни занимавате с тея селски свади цялата държава

Добави коментар

Водещи новини