Повдигнаха обвинение на ученика, пребил свой връстник до училище в София

  • 20 март 2024 17:46

  • 1253
  • 4
Повдигнаха обвинение на ученика, пребил свой връстник до училище в София
© Pixabay

Софийската районна прокуратура (СРП) привлече към наказателна отговорност 14-годишното момче, нанесло телесна повреда на друго 13-годишно момче. Това съобщиха от пресцентъра на СРП.

От районната прокуратура обясниха, че на 19 март около 10:00 часа в близост до училище в ж.к. „Сухата река“ в София, обвиняемото момче е ударило с крак в областта на левия хълбок друго младо момче.

Вследствие на удара му е причинил средна телесна повреда, изразяваща се в повърхностно разкъсване – фисурна капсула на слезката.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по Наказателния кодекс, за което се предвиждат до три години „лишаване от свобода“.

Наблюдаващият прокурор е наложил на обвиняемия мярка за неотклонение „надзор на инспектор детска педагогическа стая“, съобщиха още от прокуратурата.

Момче е прието в "Пирогов" с опасност за живота след побой от съученик

По-рано днес столичната полиция задържа 14-годишен ученик. Според първоначалната информация на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) вчера следобед, в междучасие, задържаният ученик е ритнал свой 13-годишен съученик в корема.

Детето се прибрало у дома, оплакало се от болки в корема и родителите са го транспортирали в болница. Сигналът за случая е подаден от лекарите в болница „Пирогов“. Оттам уточниха, че ученикът е настанен в детска реанимация.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1253 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.03.20 | 19:47

4
Съпрyгата кyпи кaпcyли които подобpиxа ceкcа ни и пpомeниха живoта ни! Сeга съпpyгата ми е дoволнa и се чyвствaм като aлфa мъжки. Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим, eто тeзи кaпсyли:----> use.my/bioman
Време им е

2024.03.20 | 19:37

3
На инстируцийте свързани с образованието ,да се закрият ,заедно с училищата ! Явно е ,че никой няма да опази децата ни в тях ! Бъдещето е в дистанционно обучение от дома ,пред камери с учител , като един учител може да обучава всички ученици в страната ни едновременно ,онлайн ! Един учител по математика 1 по география и т н . !

2024.03.20 | 18:44

2
слушай лайнар малък! Ако ритнеш сина ми-директно лягаш студен и те излежавам...

2024.03.20 | 17:56

1
Пишете "средна телесна повреда", а хлапето бере душа в реанимацията.... калпави журналя!

Добави коментар

Водещи новини