Образуваха досъдебно производство за длъжностни престъпления в ЮЗУ

  • 19 март 2024 12:37

  • 2245
  • 1
Образуваха досъдебно производство за длъжностни престъпления в ЮЗУ
© ЮЗУ

Окръжна прокуратура – Благоевград образува досъдебно производство за извършени длъжностни престъпления по чл. 282, ал. 1 от НК.

Наблюдаващият прокурор след запознаване с материалите от извършена проверка по повод публикации в медии относно корупционни практики в Югозападния университет „Неофит Рилски“ е преценил, че са налице процесуалните предпоставки за това.

От една страна е законният повод за образуване на досъдебното производство, а именно съобщение от компетентен орган за престъпление от общ характер. От друга страна са достатъчно данни, съдържащите се в материалите по преписката – доклад на Министерството на образованието и науката, писмени обяснения и жалба, сочещи за евентуално извършено престъпно деяние. 

Прокуратурата с подробности за проверката в ЮЗУ "Неофит Рилски"

В периода 2015 - 2022 г. от длъжностно лице/лица от Югозападния университет „Неофит Рилски“ били нарушени и/или не изпълнени служебни задължения и/или превишена властта или правата. Деянията са извършени с цел набавяне на облага или причиняване на вреда, от което са могли да настъпят немаловажни последици.

Разследването е възложено на Областна дирекция на МВР - гр. Благоевград. Дадени са подробни указания за изпълнение, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2245 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.19 | 15:18

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини