СГС заседава за спорните акции на Пловдивския панаир

  • 01 март 2024 07:58

  • 366
  • 2
СГС заседава за спорните акции на Пловдивския панаир
© Novini.bg

Софийски градски съд ще заседава по делото за спорните акции на Пловдивския панаир.

То бе заведено през юли миналата година от министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов Богдан Богданов През 2022 г. Богдан Богданов е назначен за изпълнителен директор на Българската агенция за за връщане на държавата на 29 на сто от акциите на Панаира, които бяха предоставени безвъзмездно на Община Варна преди години.  

„Битката“ на местно ниво срещу скритата приватизация на Панаира започна преди повече от две години от общинските съветници от „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ в Пловдив.

С последващата намеса на държавата се спря вписването на апорта на акциите в Търговския регистър. Така бе предотвратено те да бъдат прехвърлени на дружеството "Пълдин туринвест“, собственост на бизнесмена Георги Гергов.

Богданов: Разчитаме на обективност от съда, за да бъде доказана правотата на държавата за собствеността на Пловдивския панаир

Плановете на държавата са Пловдивският панаир да върне славата си. Вече има изготвена стратегия за развитието на изложението, което по площ е петото най-голямо в Европа, предава Дарик.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
366 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 04:57

2
❤️ Г­­­о­р­е­­­щ­и­­ ­м­­­о­­­м­­­и­ч­­­е­­т­­а­­ ­­­в­­­и­­­ ­­о­­­ч­­­а­­­к­­в­­­а­­т ­-­ X­1­­8­­.­­­F­­­U­N

2024.03.01 | 11:10

1
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност. Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват.----> gg.gg/ketoexpo

Добави коментар

Водещи новини