Атанаска Дишева за скандала "Нотариуса": Нямаме представа докъде се простират пипалата на този октопод

  • 16 февруари 2024 19:12

  • 1023
  • 5
Атанаска Дишева за скандала "Нотариуса": Нямаме представа докъде се простират пипалата на този октопод
© Кадър: БНТ

Случаят е скандален. Участието на магистрати в групата около Мартин Божанов - Нотариуса и Пепи Еврото създава сериозни затруднения около разплитането на случая. Убедена съм, че има честни и компетентни съдии, които могат да правораздават. Това заяви членът на Висшия съдебен съвет Атанаска Дишева в предаването „Още от деня” по БНТ.

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 278

Според нея трябва да се положат усилия от всички органи и институции и да се изследват всички обстоятелства на всички нива по случая „Нотариуса”.

„Прокуратурата  е единственият орган в страната, които може да повдига обвинения и да ги поддържа пред съда. Участието на представители на разследващите органи в тази група е много притеснително. Нямаме представа докъде се простират пипалата на този октопод. С всеки изминал ден се разкриват нови обстоятелства и линии на влияние. Не трябва да спира общественият натиск по този случай. Вярвам, че ще се стигне до край. Системата трябва да се разчисти. Ние като общество нямаме избор”, категорична е Дишева.

Мартин Божанов е имал сериозен гръб, ако някой е искал да скрие нещо, го е направил

„Твърди се, че в разработката на ГДБОП има данни за престъпления. Било е образувано досъдебно производство, по което съдия Цариградска е била разпитвана. Ние също имаме официални данни в Съдийската колегия за такова дело за подобна сфера на влияние. Имало е налични данни за натиск. Поради някакви причини то се е бавило или не е било провеждано. Всички преписки, които са разглеждани имат имена на наблюдаващи прокурори и могат много лесно да бъдат установени”, посочи членът на ВСС.

„Имаме сериозни притеснения, че не би могла съдебната система сама да се изчисти. Очевидно са се получили някакви пробойни през годините”, призна съдийката.

На въпрос дали трябва да се поискат още оставки след скандалните разкрития, Атанаска Дишева потвърди. „Прокурорската колегия вече поиска и прие няколко оставки заради случая. Изключително опасно е на този етап ВСС да предприема мерки срещу колегите в списъка. Преди това трябва да има дисциплинарно разследване. Получаването на този списък беше странно, както и разпространението му. Това може да е форма да се прикрият други хора. Не трябва да считаме, че този списък е окончателен и достоверен”, каза още тя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1023 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.02.16 | 23:01

5
Чували сте за подобрената формула на Виагра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone
МАЛИИИИЙ

2024.02.16 | 20:35

4
ЩОМ"НОТАРИУСА"Е.ОКТОПОД МАФИЯТА.Е.НАВСЯКЪДЕ
патриот

2024.02.16 | 20:25

3
до цацаров борисов Гешев и Сарафов ще стигне

2024.02.16 | 19:56

2
Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим---> do.my/bluestone
ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ИЗРОДИ

2024.02.16 | 19:31

1
НА ДЪРЖАВНА СЛУЖБА ПРЕЗ ДЕТЕКТОРА ЗА ЛЪЖИТЕ!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини