Започват спешни проверки след смъртта на жена пред болница в Сливен

  • 08 февруари 2024 14:41

  • 9218
  • 1
Започват спешни проверки след смъртта на жена пред болница в Сливен
© Google earth

Окръжната прокуратура в Сливен е започнала разследване на случай, при който жена е починала пред болницата в града, каза говорителят на прокуратурата Ваня Белева.

Случаят е от 2 февруари, когато жена на около 60 години е откарана до болница с такси, но е починала пред болничното заведение.

Ще бъдат разследвани причината за настъпилата смърт, действията на Спешния медицински център и диспечера, приел сигнала, посочи прокурор Белева. Направена е била аутопсия, изискани са били документи.

Жена почина в такси в Сливен, отказали да ѝ пратят линейка

Във връзка с изнесена в медиите информация със заглавия „Жена почина в такси, след като не ѝ пратиха линейка“, ИА „Медицински надзор“ се самосезира и започва от 12 февруари извънредна проверка в ЦСМП – Сливен.

Директорът на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Сливен заявви, че се извършва вътрешна проверка на случая, каза д-р Василиса Симеонова. Тя обясни, че сигналът не е бил подаден адекватно от близките, а от страна на оператора на ЦСПМ не са били добре зададени въпроси, както изисква стандартът на Центъра. Последвала е покана да се доведе пациентката до спешното отделение, без да се изпрати екип.

Ще бъдат предприети мерки и наказания спрямо оператора на Регионалната координационна централа за неадекватно зададените въпроси относно спешността на повикването. Д-р Симеонова допълни, че наказанието спрямо него ще бъде строго.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
9218 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.08 | 17:53

1
Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----> use.my/azalfa

Добави коментар

Водещи новини