Адвокат: Най-големите жертви на родителските войни са децата

  • 26 януари 2024 08:43

  • 609
  • 1
Адвокат: Най-големите жертви на родителските войни са децата
©

Винаги най-големите жертви на родителските войни са децата. Родителите са изградени личности и повече разбират какво им се случва. Децата не разбират защо любимите им хора се карат помежду си, защо не могат да ги виждат от един момент нататък и страдат най-много. Този коментар направи пред БНР адвокат Карло Луканов преди насрочените за днес два протеста на бащи заради убийството на Пейо Пеев.

Трябват законови промени. Искаме на първо място да се въведе презумпция за споделено родителство, защото това би изкарало много хора от родителските войни, подчерта Луканов в предаването "Преди всички". Според него е много важно неизпълнението на съдебните решения, както и бързината, с която се действа.

Защо се стигна до убийството на Пейо?

"Искаме да се въведе принципът едно дете – едно дело. Всичко да влиза в едно дело и то да не бъде приключвано, докато детето не стане на 18 години. Ако се наложи да се променя решението, да се отваря същото дело. Сега има ситуации, в които едни и същи хора водят помежду си 5-6 дела. Детето расте и то има нужда от много бърза реакция, за него времето върви по друг начин."

Чиста случайност е, че се получиха два протеста. Първият ще се влее във втория, обясни адвокатът преди планираните за тази вечер две прояви по един и същи повод. Единият протест е насрочен за 17.00 часа пред Министерството на правосъдието, а другият е планиран за 18.00 часа пред Министерския съвет.

Според него дискриминацията между майките и бащите тръгва от съдебната практика през 70-те години, от тълкувателно постановление, което е било много добро за времето си, но по думите му, "съдебната практика е като голям кораб – трудно завива".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
609 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.26 | 11:26

1
Съвет от мен: откажете се от пушенето на цигари. Белите дробове и портмонето ви ще са благодарни. Лично аз успях успешно да ги откажа с един специален продукт от натурални съставки----> use.my/otkaz

Добави коментар

Водещи новини