Обвиниха мъж за използване на фалшиви документи и за държане на голямо количество оръжия и боеприпаси 

  • 18 януари 2024 13:02

  • 807
  • 1
Обвиниха мъж за използване на фалшиви документи и за държане на голямо количество оръжия и боеприпаси 
© Pixabay

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 57-годишен мъж за ползване на неистински документи и за държане на оръжия и боеприпаси без надлежно разрешително, съобщиха от държавното обвинение.

В периода от 02.08.2023 г. до 29.08.2023 г. в условията на продължавано престъпление с две деяния обвиняемият И.С. е ползвал неистински документи – саморъчни завещания, на които е придаден вид, че представляват конкретни писмени изявления на двама души, чрез което се дава правото на наследяване на имоти в ползва на определени лица.

И.С. е обвинен и за това, че на 16.01.2024 г. в с. Иваняне е държал голямо количество огнестрелни оръжия и боеприпаси за огнестрелни оръжия без да има надлежно разрешение за това.

Разследват мъж, подал фалшиви документи за пенсия

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 316, вр. чл. 309, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК и по чл. 339, ал. 2 , вр. ал. 1 от НК. До момента в хода на разследването са разпитани свидетели и са назначени експертизи. При претърсвания на адрес в с. Иваняне са открити 13 пистолета, револвер, два автомата, пушка, 2 картечници и кутии с патрони.  Оръжията и боеприпасите са иззети като веществени доказателства.

С постановление на наблюдаващ прокурор И.С. е задържан за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
807 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.18 | 13:55

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини