Красивата наследница на крупен бизнесмен получи тежък удар

  • 08 декември 2023 13:28

  • 1279
  • 0
Красивата наследница на крупен бизнесмен получи тежък удар
© pixabay

Дъщерята на крупния гоцеделчевски бизнесмен Иван Кацилов – Вероника, се прости завинаги със сумата от 391 160 лв., която ДФЗ й отпусна безвъзмездно за строеж на къща за гости в с. Гайтаниново, пише struma.bg.

Със свое решение от тази седмица ВАС разпореди младата бизнесдама да върне до стотинка отпуснатите й пари, които фондът си поиска през февруари 2021 г. заради опит за измама – при кандидатстването дамата не споменала, че къщата й е в съседство с две други на татко й и трите са замислени като общ спортно-развлекателен комплекс за отдих.

През 2014 г. фондът й отпуснал сумата, но при проверка по-късно установил, че нейната къща е функционално несамостоятелно и всъщност се явява разширение на бащиния бизнес, а не прощъпалник от нейна страна в бранша.

Нов тежък удар срещу прокурорския син

Делото стигна за втори път във Върховния съд, където преди година Кацилова го загуби. Този път защитната теза на бизнесдамата беше, че паралелно с протичане на административното и съдебно производство по разпореждане на главния прокурор  се е водила и преписка в Окръжна прокуратура – Благоевград, но преписката завършила с издаване на прокурорско постановление с отказ за образуване на наказателно производство срещу нея.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1279 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини