Започна делото за касиране на изборите в Смолян

  • 20 ноември 2023 11:20

  • 262
  • 0
Започна делото за касиране на изборите в Смолян
© Novini.bg/ Canva
Слушай новината Слушай новината

В Административния съд в Смолян започна делото образувано по жалба на кандидата за кмет на Смолян Стефан Сабрутев за касиране на изборите, делото ще продължи до четвъртък.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Заседанието е насрочено в четири последователни дни от днес до 23 ноември. В съдебната зала на Административния съд са монтирани камери, както и монитор пред нея, на който граждани и журналисти могат да наблюдават процесуалните действия. Тази сутрин в залата се яви за кратко кметът Николай Мелемов, който се представлява от двама адвокати Светлана Николова и Венета Русева. А оспорващият изборите Стефан Сабрутев е представляван от адв. Иван Демерджиев, бившият вътрешен министър, който в залата заяви, че има ненадлежно запечатани 28 чувала.

ГЕРБ печели кметските избори в 13 областни града, ПП-ДБ в четири, и БСП в четири

Съдът е изискал предварително голям брой доказателства, включително и всички чували с бюлетини, предстои да се произнесе по множество възражения за опорочен изборен вот.

Упълномощената от Общинската избирателна комисия адв. Росица Чакърова заяви преди началото на делото:

"Надявам се процесът да мине спокойно, законосъобразно. Съответно ние, страните, ще си заемем позиция и ще си заявим защитата. Аз като представител на Общинската избирателна комисия, техен адвокат, категорично заявявам, че решението им е напълно законосъобразно. То е постановено от компетентен орган в неговите правомощия. 11 членове на комисията са гласували "за", тоест единодушно решение. Същото е постановено на база резултатите от секционните избирателни комисии, от техните протоколи, тоест имаме едно изцяло законосъобразно решение и нямаме никакви притеснения във връзка с него".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
262 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини