Шофьорът, предизвикал катастрофата с две жертви край Поморие, остава в ареста

  • 16 ноември 2023 19:03

  • 1184
  • 2
Шофьорът, предизвикал катастрофата с две жертви край Поморие, остава в ареста
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

28-годишният Ивелин Иванов, който предизвика тежката верижна катастрофа край Поморие, остава в ареста. Това реши Апелативният съд в Бургас.

Шофьорът е привлечен като обвиняем за инцидента на пътя Бургас - Поморие на 8 октомври, при който загинаха двама души, а други четирима са със средни телесни повреди. 6-годишно дете беше настанено в реанимация в тежко състояние.

Случаят е определен като особено тежък. Според Апелативният съд има опасност мъжът да се укрие и не уважи исканата от него по-лека мярка. 28-годишният шофьор има предходни нарушения по пътя, като част от тях са за управление на МПС с превишена скорост.

Обвиняемият за катастрофата с две жертви край Поморие иска да бъде пуснат на свобода

"Тези обстоятелства, наред с данните, изнесени от разпитаните свидетели относно поведението в конкретния случай, водят до извода, че наложените му административни наказания не са оказали своя превантивен ефект и поправителен ефект спрямо обвиняемия, като не са повлияли неговата очевидната импулсивност и желание за бързи скорости при управлението на МПС" - се казва в определението на Апелативен съд - Бургас.

В съда обвиняемият заяви, че няма намерение да се укрива, тъй като има временна регистрация в Поморие и постоянен адрес в Стралджа. Живеел с годеницата си от 4 години и планирали да сключат брак. Младият мъж беше защитаван от трима адвокати, които поискаха по-лека мярка "домашен арест" и подчертаха липсата на доказателства, че клиентът им може да се укрие.

"Има действително трайна практика на Европейския съд, че само по себе си, както и споделих пред състава на съда, е недопустимо такава мярка за неотклонение да се основава единствено и само на тежката наказуемост. Би следвало да бъдат взети под внимание и всички останали аргументи и писмени доказателства, които ние изложихме пред съда. Разбира се предстои едно дълго разследване", заяви адв. Росен Кожухаров

Адвокатите представиха редица документи пред съдебния състав: медицински за влошено здравословно състояние, адресна регистрация в Поморие, както и трудов договор на мъжа, който работи като зъботехник. Определението на Апелативен съд в Бургас е окончателно.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1184 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
М.иванов

2023.11.16 | 21:52

2
много нагло копеленце

2023.11.16 | 20:28

1
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини