Арест за прокурорския син от Перник

  • 27 октомври 2023 21:09

  • 5391
  • 7
Арест за прокурорския син от Перник
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Районният съд в Дупница взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на 20-годишен мъж от Перник, привлечен от Софийска районна прокуратура като обвиняем за престъпление - закана за убийство към момиче, с което са имали интимна връзка, съобщиха от съда. 

С определение на Върховният касационен съд, прекратеното пред съда в Перник дело е изпратено за разглеждане на Районен съд – Дупница. Съдът уважи искането на прокуратурата за вземане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на В.М, допълниха от съдебната институция.

Става въпрос за сина на окръжния прокурор от Перник Бисер Михайлов – Васил, казаха за БТА от прокуратурата.

Налице е обосновано подозрение, че обвиняемият е съпричастен към посоченото престъпление, извършено с четири отделни деяния, предвид събраните към момента гласни и писмени доказателства, както и направените експертизи, посочиха от съда. Налице е и реална опасност от извършване на престъпление. Първото деяние от продължаваното престъпление и извършено, непосредствено след вземането на мярка за неотклонение "домашен арест", по дело на Софийския районен съд и към момента наказателното производство, е в съдебна фаза. Второто и третото деяние са извършени, докато обвиняемият е с мярка "задържане под стража", а четвъртото е извършено след като на В.М. е наложена мярка "домашен арест" по същото наказателно дело на Софийския районен съд.

На 14 септември на пострадалата е осигурена лична, физическа охрана, с постановление на прокурор от Софийска районна прокуратура. Към настоящия момент срещу В.М. има други две висящи досъдебни производства, това определя обвиняемия като личност с висока степен на обществена опасност, пише в мотивите на съда.

Прокурорският син на разпит в София, обвиняват го за побой над бившата му приятелка

Съдът е отхвърлил като неоснователни възраженията на защитата, включително и това, че обвиняемият е с мярка за неотклонение "домашен арест" по дело на Софийския районен съд, заради което да му бъде постановена по-лека мярка, казаха от съда. Съгласно Наказателно-процесуалния кодекс, тази мярка може да се измени по всяко време на съдебното производство.

Определението на Районен съд – Дупница, с което по отношение на В.М. от Перник е взета мярка за неотклонение "задържане под стража", може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест, в тридневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

Припомняме, че на 13 септември Софийската районна прокуратура обвини Васил Михайлов за четири закани за убийство на приятелката му. В един от случаите момичето е било ударено от Михайлов. Първият случай на заплаха е бил още когато Михайлов бе освободен първоначално под домашен арест преди около година. Другите заплахи за убийство са били през декември 2022 г., на 1 юли т.г. и на 21 юли т.г.

Михайлов има обвинения за други осем престъпления, извършени на територията на Перник, в периода от ноември 2021 г. до юни 2022 г. По делото срещу него беше внесен обвинителен акт в съда за нанасяне на средни телесни повреди на три лица, леки телесни повреди по хулигански подбуди на две лица, за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и за закана с убийство

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5391 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2023.10.28 | 09:46

7
Разпродажба!!!!!!!!!!! Хладен, удароустойчив и водоустойчив монокъл с 16x увеличение. Сега можете да видите всичко и само на половин цена-----------> mub.me/mono
М.иванов

2023.10.28 | 08:40

6
баща му е невинен...той никога не я е бил с ръце,само с винкела....
Емѝ...

2023.10.28 | 02:25

5
пак ли ве?..... ПАК ЛИ ВЕ??? до кога само с тоя ще занимавате хората?! До кога само ще го арестувате и пускате мама ви откачена полицейска балъшка

2023.10.28 | 01:55

4
Горещи момичета ви очакват на - - - - Meetme.pw

2023.10.27 | 22:01

2
Теглете му един 45-ти и да се свършва !!!
ШЍБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2023.10.27 | 22:34

3
АКО ГО ПУСНАТ ПАК ... ТАКА ШЕ СТАНЕ ...
ШЍБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2023.10.27 | 22:00

1
АААРРРЕ .... СМАЖЕТЕ ГО ТОЯ БЕ .....С НЕГО ЛИ ШЕ СЕ ЗАНИМАВАМЕ ....

Добави коментар

Водещи новини