Три досъдебни производства са образувани в Монтанско по съмнения за купуване на гласове

  • 27 октомври 2023 15:02

  • 740
  • 1
Три досъдебни производства са образувани в Монтанско по съмнения за купуване на гласове
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

При специализирана акция на полицията в област Монтана вчера на три места са открити тетрадки с имена на хора и срещу тях изписани парични суми. По трите случая са образувани досъдебни производство по член 167 от НК – нарушения срещу политическите права на гражданите, съобщават от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В магазин за хранителни стока във Вършец, собственост на жена на 40 години от близкото село Ягодово, е открита и иззета тетрадка с изписани в нея множество имена и суми срещу тях.

В дома на мъж на 50 години в Лом е открит тефтер с изписани малки имена на мъже и жени и цифри срещу тях, а в него и 1870 лева на банкноти.

Министър Стоянов разкри колко са сигналите за нарушения на ИК и кога ще влезем в Шенген

В хранителен магазин в село Замфир, община Лом, е намерена тетрадка с изписани малки имена на хора и цифри срещу тях.

От полицейската дирекция в Монтана съобщават, че в последната седмица от кампанията за местните избори в региона са образувани седем досъдебни производства и едно бързо производство по съмнения за купуване на гласове. Във всеки от случаите бяха намерени тетрадки с имена на хора и изписани суми срещу тях, допълва БТА.

По време на кампанията за предишните избори през април 2023 година в област Монтана бяха образувани 12 досъдебни производства за купуване на гласове, като за някои от случаите вече има осъдителни присъди, уточниха от полицията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
740 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.27 | 20:13

1
Разпродажба! Хладен, удароустойчив и водоустойчив монокъл с 16x увеличение. Сега можете да видите всичко и само на половин цена--> mub.me/mono

Добави коментар

Водещи новини