Пуснаха от ареста обвинените за схемата с фотоволтаиците

  • 26 октомври 2023 16:26

  • 1727
  • 2
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Председателят на Селскостопанската академия инж. Мартин Банов и зам.-директорката на института по почвознание "Нийкола Пушкаров" Венета Кръстева, обвинени за разкритата схема за изграждане на фотоволтаици върху земеделски земи, излизат от ареста. Това стана известно на брифинг в Съдебната палата, предаде репортер на Novini.bg.

Днес бяха разгледани мерките на двамата обвинени. Съдът е приел, че има обосновано предположение за престъпен сговор, но поради здравословното им състояние са им наложени мерки "парична гаранция", обяви зам.-градският прокурор на София Христо Кръстев. Пенкова ще трябва да плати 40 000 лева парична гаранция, а Банов - 30 000 лева.

Делото продължава, като се разследва вземане на подкупи от служители от Института по почвознание – че срещу подкупи те са организирали подмяна на почвените проби и така е оформяна документация с невярно съдържание, че земята е от ниска категория - неплодородна и не става за земеделска дейност, добави Кръстев.

Повдигнаха обвинение на председателя на Селскостопанската академия заради схемата с фотоволтаиците

По делото са събрани доказателства със специални разузнавателни средства. Делото продължава в насока искане и получаване на подкупи и общи длъжностни престъпления, поясни той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1727 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Тази

2023.10.26 | 17:12

2
в ляво що гледа като изфраскана с мокър парцал?
Тази

2023.10.26 | 17:12

1
в ляво що гледа като изфраскана с мокър парцал?

Добави коментар

Водещи новини