Близнаците от Цалапица поискаха присъди, но разминавания във версиите им върнаха делото

  • 25 октомври 2023 11:52

  • 6622
  • 1
Близнаците от Цалапица поискаха присъди, но разминавания във версиите им върнаха делото
© Facebook
Слушай новината Слушай новината

Защитата на 20-годишните близнаци от Цалапица Борислав и Валентин Динкови поиска делото срещу тях да приключи още днес - след разпоредителното заседание и без събиране на още доказателства. Съдия Боян Кюртов обаче поряза адвокатката им Светлана Званчева, тъй като откри процесуално нарушение и върна процеса в досъдебна фаза.

Динкови са обвинени в лично укривателство. Според прокуратурата те са помогнали на обвинения в убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Стамболийски Рангел Бизюрев със заравянето на трупа.

“В показанията единият е заявил, че отрича съпричастност в укриването на тялото по какъвто и да е било начин, другият обаче е дал по-подробни обяснения, в които е казал, че двамата заедно са гледали да не дойде някой, докато Рангел заравя тялото”, каза съдия Кюртов. Той посочи, че заради разминаванията във версиите няма как двамата бъдат с един адвокат и се налага делото да бъде върнато в досъдебна фаза, за да си осигурят втори защитник, пише 24 часа.

Бабата на близнаците от Цалапица шокира мрежата: Митко не е първият убит

Близнаците бяха порязани и за промяна на мярката им за неотклонение. Адвокат Званчева поиска те да бъдат пуснати от ареста, но магистратите не намериха причина за това. 

Процесът срещу близнаците е съпроводен с поредния протест на жители на Цалапица. Близките на Митко посрещнаха подсъдимите с викове “убийци” в коридора на съдебната палата. При излизането им отново имаше скандирания, а чичото на починалия Митко извика, че ако излязат на свобода, ще бъдат заровени живи. След края на заседанието протестът се насочи към сградата на прокуратурата.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
6622 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
съни

2023.11.29 | 15:49

1
и тия грозници в затвора без милост и те са виновни колкото убиеца на момчето

Добави коментар

Водещи новини