Съдът пусна под гаранция издирвания с европейска заповед кандидат за кмет

  • 19 октомври 2023 15:05

  • 904
  • 0
Съдът пусна под гаранция издирвания с европейска заповед кандидат за кмет
© Gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Апелативният съд в София отмени определението на Окръжен съд – Кюстендил, с което на кандидата за кмет на Дупница Методи Захаринов е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, и му определи парична гаранция от 2 500 лева, съобщиха от съда.

На Захаринов беше наложен постоянен арест във връзка с водено срещу него дело за екстрадиция по искане на Гърция. Там мъжът е осъден през 2018 г. за шест години затвор за държане на 9 подправени банкноти от по 50 евро.

Според апелативните съдии няма опасност Захаринов да се укрие, той не представлява обществена опасност, работи, има семейство и не се е укривал. Кандидатът за кмет заяви пред съда, че е научил за искането по време на събрание със съграждани, на което отишъл като регистриран участник в предстоящите местни избори. Веднага след постъпилата информация той се е предал на властите и е заявил готовност за пълно съдействие.

Задържан е кандидат-кмет на Дупница

Европейската заповед за арест на Захаринов е от 18 май 2018 година, а от постановената му присъда остава да излежи 5 години 11 месеца и 27 дни.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
904 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини