Борислав Сарафов: Прокуратурата не може и не трябва да остане същата

  • 19 октомври 2023 11:08

  • 960
  • 3
Борислав Сарафов: Прокуратурата не може и не трябва да остане същата
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Прокуратурата не може и не трябва да остане същата. Тя трябва да заработи добре, като оценката за това трябва да бъде дадена от обществото, а не от нас самите. Това каза изпълняващият функциите главен прокурор Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад., който представи пред Пленума на Висшия съдебен съвет резултати от ревизии и проверки на работата на прокуратурата, предаде БТА.

„Обществото очаква активна работа, ние сме длъжници на обществото, ясно съзнавам, че прокуратурата натрупа доста системни грешки, които се налага тепърва да бъдат поправяни“, добави Сарафов. По думите му вероятно част от предложените промени в Конституцията са с оглед дълго натрупваните проблеми в прокуратурата.

Според Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. е било злоупотребявано с извършването на лични проверки от прокурори от Върховна касационна прокуратура по разпореждане на бившия главен прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във. Част от тези проверки са извършени спрямо членове на ВСС, добави той.

От представените данни стана известно, че са проверени срочността и ритмичността на действията по над 70 неприключили досъдебни производства за престъпления от общ характер, извършени от магистрати, лица с имунитет, членове на Министерски съвет и за престъпления срещу Републиката. По повечето от тях са открити нарушения. 

Сарафов се срещна с мониторинговата група към Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред на ЕП

Според констатираните нарушения са предоставени материали в Прокурорската колегия на ВСС за налагане на дисциплинарни наказания на редица прокурори и следователи, като сред тях са административният ръководител на Софийска районна прокуратура Невена Зартова, както и прокурорът от ВКП Максим Колев, който се е забавил да се произнесе по 98 преписки, които са почти всички от разпределените му. 

Сред проверените са и седем преписки, свързани с казуса "Осемте джуджета". Заради откритите нарушения в тях е направено предложение за налагане на дисциплинарни наказания на седем прокурори и следователи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
960 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Отрепка

2023.11.15 | 16:35

3
подлога и духач на Петьо Еврото

2023.10.19 | 11:30

2
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спе.рма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

2023.10.19 | 11:29

1
САарафов, разкажи да " джуджетата" !!!!! ИЗРОД !!!

Добави коментар

Водещи новини