Постоянен арест за мъжа от Берковица, заплашил майка си с убийство

  • 18 октомври 2023 10:53

  • 799
  • 0
Постоянен арест за мъжа от Берковица, заплашил майка си с убийство
© Unsplash
Слушай новината Слушай новината

Окръжният съд в Монтана потвърди определение на Районния съд в Берковица, с което 33-годишният Р. Б. Н. от Берковица е задържан с постоянна мярка за упражнено домашно насилие над майка му и за заплаха за убийство, съобщиха от Съдебната палата в Монтана.

На 7 октомври 2023 година Р.Б.Н. се прибрал в семейното жилище и заплашил с убийство майка си Н.Д.Д. Той я ударил по лицето, след това изкъртил контакт от електрическата мрежа и дърпал майка си към оголените кабели. Тя успяла да се отскубне и да подаде сигнал на телефон 112.

Според събраните досега доказателства по делото майката и синът обитават едно жилище, но взаимоотношенията между тях са влошени от години. Майката нееднократно е подавала сигнали на спешния телефон за упражнено физическо и психическо насилие срещу нея от сина ѝ. След поредния инцидент прокуратурата е поискала постоянно задържане за насилника, а Районният съд в Берковица уважил искането. Р.Б.Н. обжалвал това решение пред Окръжния съд в Монтана, но магистратите преценили, че ако бъде пуснат на свобода, обвиняемият може да извърши друго престъпление или да се укрие и потвърдили задържането. Така Р. Б. Н. ще чака присъдата срещу него в затвора.

Пиян от Берковица преби майка си и опита да я умъртви с ток

Определението на Окръжен съд – Монтана е окончателно и не подлежи на следващо обжалване.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
799 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини