Районна прокуратура – Благоевград предаде на съд обвиняеми за незаконно подпомагане на мигранти

  • 03 октомври 2023 15:33

  • 894
  • 1
Районна прокуратура – Благоевград предаде на съд обвиняеми за незаконно подпомагане на мигранти
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Районна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И.Н. и Г.П. по дело за противозаконно подпомагане на чужденци да преминават в страната с цел имотна облага. Престъплението е квалифицирано по чл. 281, ал. 2, т. 1, т. 4 и т. 5, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1396

На 13.05.2022 г. в ГПУ - Благоевград постъпила информация за противозаконно превозване на група чуждестранни граждани, влезли на територията на България без разрешение на надлежните органи на властта.

По случая били предприети действия по установяване и спиране на съответните превозни средства.

Бус с мигранти самокатастрофира край Брезник, 18 са ранени

Същия ден в района на с. Градево, община Симитли, полицейските служители спрели за проверка два товарни автомобила – м. „Ситроен“ и м. „Ивеко“.

В единия от тях, управляван от И.Н., били установени 18 чужденци, сред които имало и две малолетни деца. Водачът заявил, че мигрантите са от Сирия и ги превозва от гр. Свиленград до ГКПП Калотина. За тази услуга щял да получи сумата от 3 000 евро от лице, чиято самоличност отказал да разкрие.

Неговият съучастник Г.П. се движел отпред, като отговарял за проследяване и уведомяване за евентуални полицейски патрули.

Извършителите на престъпното деяние са били привлечени в качеството на обвиняеми по образуваното досъдебно производство.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Последвайте канала на

Десислава Станева
894 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.03 | 23:52

1
Искате ли нови усещания в SEX? Това е по-добро от всяка виагра и ще изведе сексуалния ви живот на ново ниво. Просто опитайте и никога няма да съжалявате, прочетете го сами ------>> min.lc/medbg

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини