Проведе се първо работно съвещание на Националното междуведомствено звено за противодействие на изборни престъпления

  • 02 октомври 2023 16:00

  • 671
  • 1
Проведе се първо работно съвещание на Националното междуведомствено звено за противодействие на изборни престъпления
© Прокуратура на Република България
Слушай новината Слушай новината

Националното междуведомствено звено между прокуратурата, МВР и ДАНС за противодействие на изборните престъпления проведе първо работно съвещание, в което участваха председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова и членове на комисията.

Заседанието бе ръководено от заместник главния прокурор Мария Павлова, а в него участваха още главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев, представители на ръководството на ДАНС и др., съобщават от пресцентъра на Прокуратурата.

Министър Стоянов разкри какви мерки предприема МВР във връзка с местните избори

Обсъдени бяха мерки за противодействие на престъпления, свързани с предстоящите (на 29.10.2023 г.) избори за общински съветници и кметове, както и начините да се синхронизират действията на институциите за гарантиране на политическите права на гражданите. Националното междуведомствено звено функционира от деня на откриване на предизборната кампания.

Създадена е организация за координиране на действията на правоохранителните органи и за своевременна реакция на сигнали, свързани с нарушения на изборния процес, стана ясно на работното съвещание.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
671 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.03 | 01:12

1
Искате ли нови усещания в SEX? Това е по-добро от всяка виагра и ще изведе сексуалния ви живот на ново ниво. Просто опитайте и никога няма да съжалявате, прочетете го сами.----> mub.me/medbg

Добави коментар

Водещи новини