Повдигнаха обвинение на ученика от Пазарджик и разкриха причината за жестокото убийство

  • 02 октомври 2023 12:46

  • 7054
  • 5
Повдигнаха обвинение на ученика от Пазарджик и разкриха причината за жестокото убийство
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Прокуратурата в Пазарджик повдигна обвинение на 18-годишния ученик за смъртоносното намушкване с нож на 21-годишнен младеж. Според обвинението престъплението е извършено от ревност заради бившата приятелка на задържания, съобщиха от полицията и прокуратурата.

„Вместо да ходим да му избираме апартамент, му избрахме ковчег. Това беше най-жестокият ден в моя живот да избирам на сина си ковчег, в който трябва го погреба. Защо? Защото някой решил да раздава правосъдие по негово си усмотрение. Да се разхожда с ножове и да убива деца”, казва Михаела Здравкова, майка на убитото момче.

„Синът ми беше намушкан смъртоносно от професионален убиец. По думите на шофьора на линейката, който видях в събота съвсем случайно в болницата. Повтарям това бяха рани и убийство на професионалист”, казва Недялко Здравков, баща на убитото момче.

18-годишният Никола, заклал Ангел, е отвлякъл момиче преди 2 години

В петък вечерта 21-годишният Ангел е намушкан с нож пред очите на приятелката си. Нападението е станало след спречкване на улицата с 18-годишен младеж. Спорът между жертвата и заподозрения бил заради момиче. Ангел имал връзка с нея от седмица, а нападателят бил бившият й приятел.

„Знаем, че 3-4 дни преди убийството го е следял. Не е искал да каже на никой. Не знам защо. Искал е сам да се справи с проблема или не знам, не мога да разбера”, казва Денислава Здравкова, сестра на убитото момче.

След убийството нападателят е избягал с личния си автомобил и се укрил. Задържан е в София. Прокуратурата му повдигна обвинение.

Приятелите на Ангел твърдят, че задържаният за убийството имал и предишни провинения.

„Тормозил е своя бивша приятелка. Много дълго време я преследвал, приятелите й след това. Заплашвал ги е пак с нож. Не така както в случая, а по телефона. Имало е закани, че направо вади ножове. Отделно има сведения, че обикаля с бухалка и нож, когато излиза”, разказва Никол Димитрова- приятелка на убитото момче.

За втора поредна вечер снощи приятелите и близките на убитото момче се събраха на мълчаливо бдение и поиска най-тежката присъда за извършителя.

„До живот да влезе в затвора”, поиска Недялко Здравков.

„Искам да има смъртна присъда. Който тръгва с умисъл да убива човек, да получи същото, защото мъката, болката е голяма, много голяма”, казва Михаела Здравкова.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
7054 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
линк между удивителните

2023.10.02 | 16:08

4
!!! на.де.жда дой.чева - 15 години затвор са крайно недоста.тъчни !!! Снимка-Гугъл. Но.вини Бг /// Снимка. Ма.н.гал.ка със зло изражение. Най точното определение. Вещ.ица или Сат.анист от кръв и плът. Че трее да окаме екзорсист. Тази снимка е старичка, но..
линк между удивителните

2023.10.02 | 16:09

5
Лора Крумова хвърля по 1500 лева на месец за диетa

2023.10.02 | 13:45

3
Всички знаят, че убиеца ще бъде невинен според родния съд..

2023.10.02 | 13:43

2
Разпродажба!!! Компактен и мощен преносим нагревател с керамично отопление, свързва се директно към контакт в стената, много икономичен и безшумен, има таймер и дистанционно! Промоционална цена: 79 BGN.----> mub.me/handy

2023.10.02 | 13:31

1
Смъртна присъда може да дадете само вие, държавата ще го пусне на свобода след 2,3 години най-много

Добави коментар

Водещи новини