Прокуратурата поиска по-лека присъда за Красимира, която уби приятеля си с гира

  • 26 септември 2023 11:01

  • 4456
  • 1
Прокуратурата поиска по-лека присъда за Красимира, която уби приятеля си с гира
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Обвинителят от Апелативна прокуратура - Пловдив, Светлозар Лазаров поиска да бъде намалена на 20 години доживотната присъда на Красимира Лалева.

На 21 октомври 2021 г. Лалева разби главата на приятеля си Божан Иван с гира. После го душила и счупила подезичната кост, завлякла тялото му в банята и се опитала да го запали. Входът обаче се изпълнил с дим и тя загасила огъня с душа.

После изчистила апартамента основно и изхвърлила вещите на Божан в различни контейнери за смет.  По-късно през деня се свързала с отец Виктор от църквата "Света Марина", казала му какво е направила и той се обадил в полицията. Лалева признала вината си пред униформените.

На 31 март т. г. Окръжният съд в Пловдив постанови доживотна присъда. Тя беше обжалвана от адвоката на Лалева Георги Василев и днес към неговите аргументи се присъедини и прокурорът.

"Всяко наказание трябва да отговаря на критерия за справедливост. Първоинстанционният съд е завишил обществената опасност на деянието и е пренебрегнал смекчаващите вината обстоятелства. А Лалева е признала пред свещеника голям грях, това е разкаяние", каза Светлозар Лазаров.

Защитата на Лалева изтъкна, че тя е била провокирана от Божан Иванов, който бил под въздействието на алкохол и наркотици. Твърди се, че в същия ден Лалева взела гира от терасата и Иванов я попитал за какво й е да тренира с тези малки гърди. Това я вбесило.

Красимира, която уби приятеля си с гира, души го и опита да го изгори: Дълбоко съжалявам

Версията на самата Лалева е друга. "Той упражняваше насилие върху мен и аз трябваше да се защитя, не съм искала да стане така", разплака се тя в съдебната зала.

И поиска присъдата й да бъде намалена на 15 години, предава 24 часа.

Апелативният съд в Пловдив ще се произнесе в законовия срок. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
4456 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.26 | 12:03

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини