Борислав Сарафов предлага ВСС да преразпредели имоти, ползвани от СГП, ВАпП и ВОП-София

  • 25 септември 2023 15:22

  • 894
  • 1
Борислав Сарафов предлага ВСС да преразпредели имоти,  ползвани от СГП, ВАпП и ВОП-София
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

И.ф. главен прокурор Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. внесе предложение до Пленума на Висшия съдебен съвет да бъдат преразпределени ползваните имоти от Военно-апелативната прокуратура (ВАпП), Военно-окръжната прокуратура-София и Софийската градска прокуратура, които се намират съответно на ул. „Позитано“ 24а и на ул. „Черковна“ 90.

Необходимостта от това е обоснована с оглед създаването на по-добра и ефективна организация на работа, както и със съкращаване на разходи в структурите на Прокуратурата на Република България.

И.ф. главен прокурор предлага предоставените за ползване на Софийската градска прокуратура помещения в сградата на ул. „Черковна“ да бъдат разпределени за ползване от Военно-апелативна прокуратура и Военно-окръжна прокуратура-София, а стопанисването на сградата на ул. „Позитано“ № 24а да бъде възложено на административния ръководител на СГП. 

Борислав Сарафов: ПРБ ще бъде абсолютно безкомпромисна към пияните и дрогираните шофьори

След закриването на специализираното правосъдие голяма част от магистратите и съдебните служители на Специализираната прокуратура са преназначени в Софийска градска прокуратура, а по компетентност са изпратени множество досъдебни производства с фактическа и правна сложност, някои и с висок обществен интерес. Към момента част от прокурорите и съдебните служители на СГП работят в сградата на ул. „Черковна“, която е отдалечена от Съдебната палата. Това създава значителни трудности при организацията на работата, деловодното обработване на преписките, времето за докладването и решаването им, транспортното обслужване и др., води до неефективност на работния процес и повишаване на разходите за дейността на СГП, се посочва в предложението.

И.ф. главен прокурор обръща внимание, че през последните 3 години е налице тенденция за намаляване броя на прокурорските актове, внесени в съда от ВОП-София, което пък води до намаляване на необходимостта от контакти с военните съдилища, разположени в Съдебната палата, с оглед обмяната на документи и участие в съдебни заседания. Към предложението до ВСС са приложени и статистически данни за натовареността на Военно-апелативната и Военно-окръжната прокуратура в София, съобщиха от пресцентъра на ПРБ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
894 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.25 | 23:15

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини