"Килърите" на видеостена

В понеделник там стартира процесът срещу групата на Петър Стоянов – Пешо Сумиста.

От съображения за сигурност репортери и телевизионни екипи няма да бъдат допускани в зала номер 9 на съдебната палата в Шумен, където ще се гледа процесът.

Представителите на медиите ще наблюдават и слушат делото със звук и картина в реално време, но в специално оборудвана зала етаж по-долу. Там обаче също няма да могат да се правят записи и снимки.

Стартът на процеса ще бъде изпитание за окръжния прокурор на Шумен Ася Петрова, която ще бъде обвинител по делото. “Килърите” тръгват на самия рожден ден на прокурорката, която в понеделник става на 39.

Освен от съображения за сигурност медиите ще останат на отделен етаж и поради опасения, че най-голямата съдебна зала в палатата може да се окаже тясна за шестимата обвиняеми, очакваните близо 20 техни адвокати, вещи лица, свидетели, експерти и охрана.

В съдебната палата ще бъде затегнат пропускателният режим, снимки на залите и коридорите ще могат да бъдат правени половин час преди всяко заседание или до 8,30 ч сутринта на самия 27 юни, съобщават от съда.

Шестимата обвиняеми от групата на Килърите са Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов – Кеца, Янко Попов – Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев, а делото ще се гледа всеки ден в продължение на месец, уточнява още шуменският съд.

Коментари

  1. 2011.10.02 | 10:18
    Ако е в 3d ще го гледам.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет