Митничарка прекарала мигрантка през ГКПП "Капитан Андреево"

  • 30 август 2023 12:37

  • 1373
  • 0
Митничарка прекарала мигрантка през ГКПП "Капитан Андреево"
©
Слушай новината Слушай новината

Прокуратурата привлече като обвиняема по бързо производство служителката на Агенция "Митници" М.А. (54 г.) за незаконното превеждане през граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" от Турция в България на ливанска гражданка, става ясно от съобщение от Прокуратурата на РБ.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1550

На 29 август около 00:30 ч. на пункта пристигнал лек автомобил, управляван от М.А. При проверката му служител на "Гранична полиция" установил, че между предните и задните седалки, под голяма чанта, имало укрита жена с паспорт, но без разрешение за влизане в страната. Чужденката била гражданка на Ливан. Установено е, че обвиняемата М.А. е служител на Агенция "Митници", като при превеждането на чуждата гражданка през границата, тя не е била на работа.

Спрямо М.А е взета мярка за неотклонение “гаранция“ и мярка за процесуална принуда "забрана за напускане на пределите на България", допълниха от прокуратурата. За престъплението, в което е обвинена М.А, е предвидено наказание "лишаване от свобода“ от три до 10 години, глоба от 10 000 до 30 000 лева и конфискация на част или цялото имущество на дееца.

Последният разкрит случай на трафик на мигранти през ГКПП "Капитан Андреево" бе на първи юли т. г. Тогава мъж и жена бяха обвинени за трафик на двама непълнолетни сирийци, а съдът в Свиленград наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо българския гражданин Д.Р. (36 г.) и "парична гаранция" спрямо също гражданката на България Т.Й. (29 г.). 

Хванаха румънец, превозващ над 20 мигранти край Стара Загора

Последвайте канала на

Десислава Станева
1373 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини