Оставиха в ареста 17-годишното момиче, намушкало с нож баба си в Меричлери

  • 28 август 2023 17:40

  • 1447
  • 1
Оставиха в ареста 17-годишното момиче, намушкало с нож баба си в Меричлери
© Gettyimages (архив)
Слушай новината Слушай новината

Състав на Окръжния съд в Хасково взе мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 17-годишна девойка, направила опит умишлено да умъртви баба си Л.С. (83 г.), съобщиха от Съдебната палата. Заседанието по делото бе закрито. 

Престъплението, чиято предполагаема авторка е Е.К., е от 24 август вечерта, когато жертвата бе открита в безпомощно състояние в дома ѝ. Словесен конфликт между внучка и баба преминал във физическа саморазправа, като Е.К. нанесла няколко удара с нож в тялото на пострадалата жена, след което избягала. След преглед от парамедици пострадалата била отведена за лечение в болнично заведение в Пловдив.

В хода на оперативно-издирвателните действия криминалистите установили, че извършител на деянието е внучката, която признала в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая стореното от нея и описала механизма на извършеното. Макар и непълнолетна, предполагаемата извършителка е разбирала свойството и значението на деянието и е могла да ръководи постъпките си, смята прокуратурата, която поиска най-тежката мярка за процесуална принуда. 

Внучка наръга баба си в Хасковско

Налице са негативни характеристични данни по отношение на Е.К., смята съдът. Според магистратите освен това са налице множество наранявания проникващи в коремната и гръдната област на пострадалата, които са били в състояние да причинят смърт, предотвратена само след намесата на медицинския екип.

Определението на съда подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1447 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
девойка?

2023.08.28 | 19:12

1
сигурни ли сте?

Добави коментар

Водещи новини