Оставиха в ареста трафикант на хора, опитал до подкупи полицаи на "Капитан Андреево"

  • 18 август 2023 14:08

  • 354
  • 0
Оставиха в ареста трафикант на хора, опитал до подкупи полицаи на "Капитан Андреево"
© Getty Images/Guliver

Състав на Окръжния съд в Хасково определи мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо турски гражданин, опитал да преведе нелегално през границата от югоизточната ни съседка у нас двама свои роднини сънародници и да подкупи гранични полицаи.

На 15 август 55-годишният Байрям Шербет се опитва да преведе през граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" двама мъже без документи. Турските граждани са установени в кабината на управлявания от Шербет камион при проверката. Те са били без необходимите документи за влизане в страната ни. За да бъде пропуснат, Шербет предложил 205 евро на инспекторите.

Трима души са задържани при акция на Военна полиция срещу трафиканти на мигранти в Хасково

Според съдиите, налице е реална опасност от укриване и извършване на престъпление от страна на обвиняемия, уточниха от съда. Мъжът е чужд гражданин, няма постоянен адрес на територията на България, няма трайна уседналост и връзки в България. От справката за съдимост, цитирана на делото, е видно, че мъжът е осъждан през 2016 г. за преминаване незаконно през границата на България.

Определението на съда може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативния съд в Пловдив.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
354 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини