Защо освободиха предсочно Роман Логвиненко, участвал в стрелба срещу Алексей Петров?

  • 17 август 2023 09:47

  • 3813
  • 3
Защо освободиха предсочно Роман Логвиненко, участвал в стрелба срещу Алексей Петров?
© Булфото (архив)

Разглеждаме по-внимателно пътя на Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна през годините. Темата коментира в предаването „Тази сутрин“ Асен Иванов, зам.-главен редактор на bTV Новините.

Всичко по темата:
Убийството на Алексей Петров 158

Паралели

„Преди 21 години на 15 август Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна беше прострелян. Дали има връзка между поръчителя тогава и сега – едва ли може да се даде отговор. Има паралел, който прави впечатление – Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна беше дал заявка, че ще се върне в службите, които беше напуснал и то на висок пост, за да официализира властта, която се говореше, че има неофициално. Тогава такива бяха слуховете и спекулациите - ще се върне като шеф на НСБОП“, посочи той.

Снимка: bTV

„Заявката му при Мария Цънцарова беше ясна – той е готов да се върне в службите, за да помага по един или друг начин на държавата“, допълни Асен Иванов.

„От години Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна говори за икономическата сигурност. Делото „Октопод“ започна, след като Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна даде интервюта, че има проблем с банковата система, за проблем с КТБ – неща, които се оказаха по някакъв начин верни. Точно когато започна да говори за икономическата сигурност, започна делото „Октопод“.

„Цветлин Йовчев каза, че няма как човек с такава визитка да бъде на висок пост в службите. Ясно е, но може би щеше да се случи за втори път. Когато Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна беше осветен като съветник на Петко Сертов през 2009 година, това беше интересен елемент от връзката между реалната власт на службите и организираната престъпност. От „тъмната страна“ на бизнеса и обществото той се озова от „светлата“ – разследваше хората, за които се говореше, че има контакт с тях“, обясни зам.-главният редактор на bTV Новините.

Роман Логвиненко, осъден за опита за атентат срещу Алексей Петров през 2015 г., е предсрочно освободен от затвора през май

Опитът за убийство през 2015 г.

Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна има частна улица в София, заградена с бариери. Има един завой, на който го чакаха хората с гранатомет. Снарядът пада покрай автомобила, което го спасява. Неговите охранители ускоряват. Интересен е елементът с освобождаването през май тази година на украинеца Роман Логвиненко - човекът, организирал тази стрелба. Той беше осъден на 10 години затвор за участието си в опита за убийство. Той кандидатства за предсрочно освобождаване. Администрацията на затвора казва, че той не се е поправил и не бива да бъде освободен, Софийският градски съд казва, че не може да бъде освободен, но Апелативният съд решава, че той ще бъде освободен. Въпросите са много – къде е този човек, има ли връзка с сегашния атентат срещу Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна, какви са мотивите за освобождаването му“, коментира още Асен Иванов.

Снимка: bTV

Убийството на Алексей Петров

„Един човек не може да живее вечно заграден от охранителите си. Човек има нужда от малко лично пространство. Това е правил Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна в планината. Той е имал традиция да ходи в планината с тази жена, която е била кондиционен треньор. Моето обяснение е, че охраната, която е била с него, е останала малко по-назад. Това е бил негов начин да си почива или да се отдели от всичко. Най-вероятно, че този пропуск е използван“.

Снимка: bTV

„За всяко такива престъпление трябва да се търсят парите. Спекулациите, че причината е опит за връщане в службите – това е малко вероятно. Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна е част от един доста голям, светъл икономически бизнес, но не знаем какво стои там, където е сянката“, подчерта зам.-главният редактор на bTV Новините.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3813 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Пею

2023.08.17 | 18:23

3
Охраната не би трябвало да е малко по назад както пишете. Професионалисти за които им се плаща. Не е ли свързана охраната по този начин с това убийство!????
ШИБАМ КОПЕЙКИ С МЕКИ КИТКИ!

2023.08.17 | 11:29

2
"Алексей Петров е част от един доста голям, светъл икономически бизнес" - АХАХАХААХА, KУPBИ ЖАЛКИ...
Барута

2023.08.17 | 09:53

1
Защо пък не?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини