Съдът в Хасково екстрадира турчин, търсен в Германия за трафик на хора

  • 31 юли 2023 16:40

  • 285
  • 0
Съдът в Хасково екстрадира турчин, търсен в Германия за трафик на хора
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Състав на Окръжния съд в Хасково постанови решение, с което допуска изпълнението на Европейска заповед за арест (ЕЗА) и предава на Германия турски гражданин, търсен за трафик на хора.

Ялчин Акурт (47 г.) бе задържан на 18 юли на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево при опита си да влезе в България от Турция. Съдът го задържа в ареста до същинското производство по екстрадиция.

Съдът в Хасково остави в ареста турчин, издирван в Германия за трафик на хора

От изложените в ЕЗА факти се установява, че лицето е участвало с друго в превеждане срещу заплащане на повече от 20 турски и афганистански граждани, които са били качени първоначално на границата между Турция и Сърбия в товарен автомобил, след което със същото превозно средство са ги транспортирали през Словакия и Чехия до Федерална република Германия.

Уточнено е, че условията, при които мигрантите са били транспортирани, са представлявали опасност за техния живот и здраве, тъй като пътуващите са били разположени върху необезопасени дървени стойки в товарната зона на транспортната композиция.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. Съдът постанови и задържане под стража за лицето до фактическото предаване на лицето на германските власти, допълват от съда.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
285 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини