ВКС: 9 години затвор за Кристиан Николов, причинил смъртта на Милен Цветков

  • 21 юли 2023 20:01

  • 5816
  • 0
ВКС: 9 години затвор за Кристиан Николов, причинил смъртта на Милен Цветков
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

9 години затвор за Кристиан Николов. Това реши Върховният касационен съд.

В рамките на 10 години той няма да има право да управлява МПС. 

Съдът прие, че престъплението е извършено при евентуален умисъл - заради употребата на наркотици и високата скорост, с която е управлявал Кристиян Николов.

Менко Менков: Може да докажем умисъл в катастрофата, в която загина Милен Цветков

Адвокат на семейството на Милен Цветков - Менко Менков коментира пред БТВ, че това е пробив в съдебната практика за последните 33 години - приемането на умисъл при катастрофа.

Решението на Върховният касационен съд е окончателно.

Досега два съдебни състава не откриха достатъчно доказателства за умишлена вина на Кристиан Николов. Твърдеше се, че деянието не е извършено с умисъл, а по непредпазливост. Както обвинението, така и близките на Милен ЦветковМилен ЦветковМилен Цветков е роден на 30 юли 1966 г. в София. На 19 април 2020 година е убит при катастрофа. Завършва обаче настояват за връщане на делото.

Милен ЦветковМилен ЦветковМилен Цветков е роден на 30 юли 1966 г. в София. На 19 април 2020 година е убит при катастрофа. Завършва загина, докато чакаше на червен светофар, а Кристиян Николов удари автомобила му с превишена скорост. По време на делото стана ясно, че той не е направил опит да спре и е употребил дрога. Днес на лобното място на журналиста бяха поставени цветя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5816 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини