Диана Ковачева: ВСС да подхване всички съдии със забавени дела

  • 02 август 2012 11:11

  • 739
  • 0
Диана Ковачева: ВСС да подхване всички съдии със забавени дела
©

"При драстични случаи, в които с години се забавят мотиви, има погасяване на давност на цели производства, всеки един съдия, допуснал подобно нарушение, трябва да бъде наказан.

Това трябва да стане след проверка от страна на Инспектората и решение на ВСС. Така е справедливо", каза пред журналисти министърът на правосъдието Диана Ковачева по повод разпоредената проверка на Висшия съдебен съвет (ВСС) за дейността на съдия Петя Крънчева, зам.-председател на Софийски градски съд (СГС) и ръководител на наказателното отделение за срок от една година – от юли 2011 до сега.

"Не мога да преценя дали проверката срещу съдия Петя Крънчева е закъсняла", заяви Ковачева.

„До колкото знам, проверка е имало и миналата година от Инспектората към ВСС. Добре е този въпрос да бъде адресиран към ВСС, не е работа на министъра да коментира това. Става въпрос за идентичен случай подобен на случая с Мирослава Тодорова, при който информацията постъпва след погасяване на дело с изтекла абсолютна давност”, каза Ковачева.

„Личното ми мнение е, че всички съдии, които имат драстично забавени дела, трябва да бъдат обект на ВСС и ако има нарушения, трябва да бъдат наказани”, посочи министърът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
739 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини