След гонката в Хасково: Единият от тримата задържани вече е обвиняем

  • 30 юни 2023 11:50

  • 405
  • 0
След гонката в Хасково: Единият от тримата задържани вече е обвиняем
© Pixabay

С постановление на Окръжна прокуратура – Хасково като обвиняем е привлечен 30-годишният Н.М. за държане на над 7 кг. високорискови наркотични вещества – амфетамин, без надлежно разрешително. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Той е задържан за срок до 72 часа, в който срок в Окръжен съд -Хасково ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Мъжът е един от тримата задържани по Закона за МВР за притежание на хероин на стойност 217 050 лева, след полицейско преследване, започнало край Хасково и завършило в Стара Загора. Инцидентът е станал в 21:30 часа на 28 юни, когато в района на хасковското село Клокотница стационарен полицейски екип подава знак със стоп-палка на лек автомобил, който не спира.

Вижте подробности за гонката между Хасково и Стара Загора

Започва преследване, при което един от пътниците в колата, 30-годишен мъж от димитровградското село Сталево, изхвърля раница на пътя. Впоследствие се установява, че в багажа има девет пакета с кафяво прахообразно вещество, което при полеви наркотест реагира на хероин.

Водачът на лекия автомобил, марка BMW – 36-годишният К.Д. е задържан с помощта на служители от ОД на МВР - Стара Загора, а впоследствие след издирване на 28 юни са установени и неговите спътници – Н.М., на 30 г., и М.Б., на 35 г.

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са извършени множество следствени и процесуално-следствени действия, като събраните към настоящия момент доказателства налагат извод за съпричастност към инкриминираното деяние на само едно от лицата.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
405 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини