Семейството на бебето със счупено краче ще съди благоевградската болница

  • 27 юни 2023 07:52

  • 1894
  • 0
Семейството на бебето със счупено краче ще съди благоевградската болница
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Роднините на бебето, което бе прието в многопрофилната болница в Благоевград с жълтеница и изписано със счупено краче, ще съдят лечебното заведение. Това заяви бабата на детето Маруся Георгиева пред БНТ.

Травмата е възникнала в лечебното заведение, стана ясно от констативния протокол, издаден след проверката от "Медицински надзор", който БНТ получи съгласно Закона за достъп до обществена информация.

Кракът на приетото с жълтеница бебе е счупен в болницата в Благоевград, установи проверката

Бебето е прието за лечение на 1 април заради жълтеница, а изписано на 5 април, но със счупено краче.

"Все още не ми е добре, защото не знам коя е виновничката. Ние искаме да бъде наказана. Днес е нашето бебе, утре може да е вашето. Лекарите се прикриват един друг и все още не казват коя е, няма признание, а е уточнено, че крачето е счупено в болницата", каза Маруся Георгиева.

Първоначалната версия бе, че инцидентът се е случил, докато детето още е било вкъщи. Това изобщо не е така, защото лекарите са щели да видят още на първия ден, заяви бабата.

Родители взели детето си със счупен крак след лечение от жълтеница

"Те дори не ни уведомиха, взеха го без никакво разрешение от родителите, карат го в София в "Пирогов" и ни звънят да ходим в София с личните карти".

Георгиева настоява за най-строгото наказание, защото смята, че ако въпросният лекар продължи да работи, може да постъпи така и с други деца.

БНТ се свърза с директора на болницата в Благоевград д-р Огнян Митев, който каза, че засега няма право да накаже никого, тъй като до момента никой от служителите не си е признал. Изчаква се да приключи разследването на прокуратурата.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1894 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини